Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Těžit uhlí, spalovat ho v elektrárnách a elektřinu vyvážet - případ Česka - mi moc smysl nedává. Máme snad na víc.

5 0
možnosti
MS

měli by jsme, kdyby sousedi nevypínali silné a stabilní jaderné elektrárny

5 1
možnosti
MP

Těmhle potentátům se (možná) rozsvítí, až celá Evropa zhasne.

Čím dřív, tím líp.

18 0
možnosti
PB

..... to finále v podstatě vše vysvětluje,- zmínku o "chytrejch hlavách v Bruselu, Berlíně, Praze", pokládám za záměrnou provokaci,- každej ví, že Brusel a Berlín je na huntě s chytrejma hlavama a vo Práglu bych sa radši ani nezmiňoval!,- teda pokud Novotnýho z Řeporyjí neosvítil Duch svatej,- ....... faktem je, že tenhleten jantar by hravě strčil do kapce Brusel s Berlínem dohromadyVEU!

21 0
možnosti
Foto

A92l12e59š 13M96e41r87t85a

20. 12. 2021 19:15

Těžba černého uhlí u nás končí příští rok, i když je v současné době rentabilní. Budeme dovážet uhlí pro ocelárny z Polska, možná i ze zámoří. Ještě před pár lety lidé dostávali dotace na automaty na hnědé uhlí, které má být v blízké budoucnosti tabu. Značná část tepláren funguje na hnědé uhlí, které má být nahrazeno plynem, ovšem tan je teď také na indexu. Hlava to nebere, ale naše vlády, včetně novopečené paní ministrině to považují v podstatě za normální. Vítejte v Bohnicích.

29 0
možnosti
ZZ

Uhelné elektrárny dostanou takové dotace z fondů EU na přechod na plyn, že vám ta částka zamotá šišku.

;-)

1 0
možnosti
JK

Připadá mi, že žijete v tak dobré životní úrovni, že si vaši denní nudu a vědomí toho, že se kolem vás nic světoborného neděje a dít nebude, zpestřujete burácením o údajném ničení životů lidí[1], bitím na poplach[2] no teď už došlo dokonce na válku, a to rovnou světovou!!

Ne, pane, ve vašem případě jen budete dál žít svůj nudný v život v materiální úrovni, která je pro většinu obyvatel světa nedosažitelným snem.

[1] https://marekhurt1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=778150

[2] https://marekhurt1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=778658

5 20
možnosti
ZZ

Máme se raději srovnávat s Burkinou Faso ?

;-)

7 0
možnosti
KL

"Chytrým hlavám" v Praze dojde pouze to, co dojde "chytrým hlavám" v Bruselu a v Berlíně. Nejsou totiž bohužel tak chytré, aby jim mohlo dojít něco jiného...

29 0
možnosti
JM

Problém je, že žiadne "chytré hlavy" sa na dôležitých pozíciách nenachádzajú.

25 0
možnosti
Foto

A pana autora nikam nevzali. Ten by věděl, jak na to. :-)

3 14
možnosti
JL

Chudá země se dobře ovládá, dokonce se dá dobýt snadno, protože nemá prachy na armádu.

1 0
možnosti
JF

Ono také záleží kolik mají vytěženo v Čině na hlavu a to aktuálně ale i historicky ... třeba jen dohání své spalovací saldo v nějaké míře i historicky a tím získají i zároveň rozjezdový ekonomický švung do OZE - Čína je zároveň z části již rozvinutá ale i zároveň také rozvojová. Jinak přechod na OZE není nic proti ničemu - to uhlí, ropa, plyn a uran se v zemi každopádně nezkazí a možná i zhodnotí (budou třeba používány i na hodnotnější chemické procesy než je jejich spálení), pokud tedy svou nejvyšší možnou hodnotu nezískávají teprve v jejich co nejdřívějším spálení ;-) oproti třeba delším investicím do technologického pokroku - nemluvě o zahrnování či nezahrnování ocenění jejich externalit jako emisních zdrojů do jejich nákladů (přičemž některé mohou mít emise nulové co se týče jejich hmotnosti ale přesto nenulové a některé nulové ve všech směrech a tento problém odpadá zcela) - no a což liberální ekonomie a její účetnictví může vidět i trochu jinak ;-)

2 1
možnosti
IS

I55v39o 37S96p14á81l80e88n42ý

20. 12. 2021 17:57

V Číně se uhlí masivně těží tisíce let.

0 0
možnosti
JS

Nedojde, je třeba jim v hlavách rozsvítit.

2 0
možnosti
  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3153x
Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Seznam rubrik