Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já jen k černému uhlí. Jestli se opravdu na Karvinsku zavřou šachty a miliony tun uhlí se nechají pod zemí pokládám za zločin století. Důlní zákon v době bolševíka : opustit důlní pole je možné je po vytěžení všech slojí nad 38 cm.

3 0
možnosti

EU dává na odiv světu, jak je přátelská k přírodě a člověku, za kterého považuje pouze zeleného ekoteroristu, ať to stojí co to stojí.

Ten kdo myslí jinak, nebo dokonce veřejně projevuje jiný názor, musí být exemplárně potrestán. Pro výstavbu jaderných elektráren EK stanoví takové podmínky, že budou nesplnitelné a Evropa bude konečně zelená. Průmyslová výroba se bude muset přesunout jinam, protože nebude mít energii pro výrobu a co bude následovat - to lze snadno domyslet.

;-(;-(;-(

3 0
možnosti

Veškeré přemýšlení o tom co se komunikuje a o dopadech komunikovaného je pěnou dní. Podstatu nejen tohoto problému nastínil pan Košíček v kratičkém příspěvku níže. Ekologie, příroda a pokrok jsou v tomto případě skutečně zcela mimo a slouží jako maskovací mlha.

2 0
možnosti
Foto

Další věc, kterou nikdo nediskutuje: Vykrývání výpadku OZE spalováním plynu, v kombinaci z elektromobilitou. Takže spálím plyn, abych vyrobil elektřinu, abych nabil auto. Proč to auto (třeba hybrid) na ten plyn nemůže jezdit rovnou ? Slyšel jsem výkřiky z temnot, jako že ten plyn dokáže elektrárna přeměnit na elektřinu účinněji, že se odpadní teplo využije na vytápění (asi i v létě) ... Ale jako inženýr vím, že každá nadbytečná transformace energie je ztrátová a nedává my to smysl ...

1 0
možnosti

J73a46n 47N51o23v92á47k

4. 1. 2022 15:04

A proc to tak je?!

0 0
možnosti

Já jako elektroing a technik bych rád viděl konkrétní čísla. Víme, kolik energie pro výrobu, domácnosti, dopravu a vytápění potřebujeme dnes, víme, kolik energie dnes vyrábíme pomocí fosilních a jaderných elektráren, tak bych chtěl vidět konkrétní čísla, kde se tato energie vezme např. za 10 let po plánovaném odstavení jaderných a fosilních elektráren a po plánovaném zákazu topení pálením jakéhokoli paliva . Chci vědět, kolik km2 solárních panelů a kolik větrníků zde bude postaveno, abychom elektřinou mohli topit, svítit, vyrábět a cestovat. A jak tato energie bude zajištěna v průběhu celého roku. Samozřejmě je zajímavá situace v zimě, když bude málo svítit slunce a foukat, jak potřebnou energii budeme třeba z léta akumulovat.

Anebo na rovinu chci slyšet, co nám míní zatrhnout, že přestaneme vyrábět "nepotřebné" konzumní zboží i auta, že budeme jezdit jen na kolech a že budeme v zimě "topit" na 10°C. A nebo jestli chtějí 9 z 10 lidí v zájmu záchrany planety odstranit?

Připomíná mi to celé jednu epizodu ze seriálu Můj přítel Monk, kde Monkovi asistentka řekne přísloví "Skoč a síť se objeví" a on, neplavec, pak o něco později skočí z lodi do moře. My potřebné technologie ještě nemáme a ani nevíme, jestli je budeme mít a už se zbavujeme těch dosavadních, na kterých náš život závisí.

13 0
možnosti
Foto

A ještě bych rád připomněl to, co říká furt ten archeolog Bárta - vyspělá civilizace trvá jen do té doby, dokud má zdroj široce dostupné a laciné energie. Jakmile to pomine, je s vyspělostí konec a složitost procesů se musí přesunout na podstatně nižší úroveň. Žádná civilizace to zatím nezvládla bez otřesů, které vždy ukončily příslušnou éru. Myslet si, že my jsme na tom jinak - jen proto, že stárneme a vymíráme - je čiré bláhovství.

11 0
možnosti
Foto

A to já zas věřím tomu, že se Skopčákům podaří ten jejich fanatismus opět zrealizovat, opět ke zkáze podstatné části Evropy. Vždyť není nikdo, kdo by jim v tom chtěl a mohl zabránit. Proč? Sami si položte otázku, zda-li lidový elektromobil v průměrné ceně třeba 800 tis. Kč bude mít tolik potenciálních kupujících jako benzín nebo nafta za 400 tis.. Když zdraží i všechno ostatní /co potřebujeme více než nové auto - zemřelým na hlad je totiž nové auto nanic/. No asi těch kupujících elektromobilů nebudou stejné počty. Tak třetina? Třeba. No ale to je tedy zmenšení výkonů ve finální kompletaci aut. Čím to Němci nahradí? Relativně snadno - stáhnou si zpět do Německa subdodávky, které se dělají ve střední a východní Evropě. Sami budou mít pro průmysl nějakou elektriku k dispozici - koneckonců veškerý plyn poteče do Evropy právě přes ně. A že my tady v Česku skončíme s veškerou strojařinou, chemií a plastikařinou? Proč by to Němce mělo zajímat? Nezajímá je to. Ba dokonce bych to označil jako "německý izolacionismus" - oni si opět prosadí svoje ideály bez ohledu na následky a bez starosti o to, co si kdo myslí. V nejhorším zůstanou v energetice u paroplynového cyklu, nic horšího se jim stát nemůže. Ale my tady v ČR skončíme s uhlím, dožijeme s posledními pár jadernými reaktory /nic dalšího se stavět nebude a k prodloužení životnosti stávajícího taky nedojde, zapomeňte/ a plyn dostaneme od Němců jen tehdy, když budeme hodní. A hodní budeme tehdy, pokud projdeme kompletní deindustrializací a budeme zdrojem gastarbaiterů pro montážní práce a na pečovatelství o staré německé důchodce. Prostě se přidáme k Turkům a k Balkáncům. A rádi, protože tady v Česku bude draho a hlad. Ale stejně nikdo protestovat nebude, protože alternativou by bylo, že nám Němci přivřou plyn a Rusové jen pokrčí rameny - éto vaše dělo, milánkové. - - - - Zanechte všech nadějí, už je konec. Babiška to podepsal, nastudujte si to, tak jak vám dobře radí. Prodal nás na pár drobných. Hotovo, konec.

10 0
možnosti

Kdyby Babiš nebyl - rozhodně byste si ho vymyslel. Skoro ve všem co je technické máte pravdu a nakonec do toho hodíte přitroublé vidle.

4 0
možnosti
Foto

O mně štve mnohem víc je, že v médiích (ČT) běží pořady cílené na malé děti, které jim de-fakto zelenou ideologií vymývají mozky. Princezna Prga, seriál o eko-agentech.... Souhlasím, že děti je třeba vychovávat k šetrnosti k prostředí, ale jednoduchá nefunkční řešení, která jim cpou do hlavy jako jediná správná jsou demagogie. Převést celé město na větrníky vypadá krásně, ale že až nebude foukat umrznou, už v těch pohádkách není.

15 0
možnosti
  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3153x
Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Seznam rubrik