Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To je zase výblitek. Jaký má na současné problémy UK vliv snaha o ekologizaci energetiky? Tato snaha způsobila požár kabelu?

0 3
možnosti

Kabel přiváděl do Británie špinavou atomovou energii - kterou Británie sama odmítala vyrábět, protože se chtěla tvářit jako hodně zelená.

;-)

0 0
možnosti

Jedině jádro a čekat na studenou fúzi. Za pár dekád by to mělo být... Tyhle solární/větrný věci jsou k ničemu, akorát z toho jednou bude šrot.

2 0
možnosti

Tady si dovolím trochu nesouhlasit - vítr a solár je funkční tam, kde jsou podmínky. U nás vítr ale na růžích ustláno nemá a solár má ještě stále určitá technická omezení, které už 10 let slibují výzkumníci odstranit.

Z toho důvodu bych byl u posunu v jaderné energetice výrazně opatrnější než vy.

Do té doby je třeba se spoléhat na klasické jaderné zdroje, které dokážou velmi rychle a efektivně dokrývat výpadku OZE.

0 0
možnosti

Otázka v poslední větě nemá smysl, protože vychází z možnosti rozhovoru s blázny.

1 0
možnosti

Co na to ekoaktivisté? A monžství co2 v ovzduší dělá prosím vás co? Když tady tak hezky popisujete jak cena elektřiny soupá vzhůru a chudáci britové si hryžou hrůzou nehty před tím "strašlivým" balckoutem?

Co budou ti chudáci vyděšení britové dělat ve chvíli kdy se zvedne hladina moře a zaplaví pobřežní města, ta zbylá každý každou sezónu poorá hurikán nebo tornádo a to které nepoorá zaplaví nějaká povodeň?

To bude teprve panečku pohoda co? To si určitě dají britové nějaký ten čajíček, nohy na stůl a budou za klidných a tichých 55 stupňových letních večerů přemítat nad tím, jak je doma krásně - skoro jako tenkrát za jejich dědů v Bombaji nebo Singapuru.

1 8
možnosti

Proč by se zvedla hladina moře?

1 0
možnosti

Najednou vypadá ta globální elektromobilita jako ještě větší blbost. Nutnost je rozvíjet a zavést do praxe i další technologie, diverzifikace je řešení. Jinak nás elektrická lobby chytne pěkně pod krkem, totální diktátor a správce našich osudů.

7 0
možnosti

P42a51v54e83l 38S16i26t90a52ř

21. 9. 2021 15:13

A o to asi hlavně jde... držet nás pěkně pod krkem přes předražené energie díky poplašným plašanům.

0 0
možnosti

Energetická krize v Británii je příliš jemná a je příliš daleko. Pochybuji, že nějakému polikovi, který v zájmu zelených zítřků nebo třeba oportunistického nabrání voličských hlasů pro sebe a svou politickou stranu u nás třeba sabotoval už několikrát připravované rozšíření Dukovan a Temelíne, "otevře oči".

Takovým politikům otevřou oči jedině bezprostřední hrozby. Například hrozby ztráty koryta, kdyby v naší politické scéně hrozilo, že podporou zelených nesmyslů a sabotováním jádra by víc voličských hlasů ztratil než získal. Nebo hrozby vysokých odškodnění, kdyby mu například hrozil soud za vědomé sabotování energetické politiky státu a tím ohrožení zásobování občanů a firem energiemi. Případně ještě horší bezprostřední hrozby.

4 0
možnosti

Rozumný článek. Měli by jej číst politici. Česko by mělo dělat rzumné kroky a ne zbrklé chyby. Bohužel pokud se dostanou do vlády Piráti a nebo TOP 09, pak nás čekají hubené roky. Lidé dávejte si pozor koho a nebo co volíte!

7 1
možnosti
Foto

Aktivistům je to jedno, žijí tady a teď a teď a tady zrovna dostávají peníze za nic, že si nevidí na špičku nosu a nechápou, že s podporou bude konec, až budeme všichni chudí, přesahuje jejich možnosti chápání. :-(

12 0
možnosti

A jeste tak necemu takovemu jako je uplne trivialni diagram, jaky jsme se ucili v pate obecne porozumet, ze?

1 2
možnosti

Ten porušený kabel má přenášet výkon 2000 MW, to je ca 7% potřeby velké Británie. Autor potřeboval chytlavý titulek.

2 4
možnosti

A co jineho?

Ti placeni blogeri maji za ukol jen zvysit pocet klinknuti a tim korunky majiteli platku.

1 4
možnosti
  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3153x
Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Seznam rubrik