Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

P24a81v51e90l 39D44u51d24r

26. 8. 2021 13:38

Důkazy jsou. Svazačka Merkelová z NDR jezdila na školení do Moskvy, to je známá věc, a tam určitě probírali těžbu a distribuci zemního plynu.

0 0
možnosti
MB

Zajímá vás německý energetický mix? Tady ho máte.

https://www.agora-energiewende.de/service/

Myší najeďte na "Service", v rozbaleném okně klikněte na "Agorameter". Graf se chvíli načítá, nenaskočí hned.

Aby jste viděli z čeho je složeno pole "Konv. Kraftwerke", tak ho kliknutím na název vypnete a pozapínáte si šedé názvy těch hnusných špinavých uhelných, plynových a jaderných zdrojů.

0 0
možnosti
Foto

Ten widget se mi nenačetl ani za čtvrthodinu.

Mnohem lépe funguje stránka https://energy-charts.info/charts/power/chart.htm?l=de&c=DE, kde je možné načíst grafy za týden, měsíc či rok, obarvené podle typu elektráren. Zpožd+ní je jen kolem hodiny a zpětně se dá dívat několik let zpět. Zároveň je tam i černou časou vyznačena spotřeba, takže lze vidět, jestli se vyváží nebo dováží. Je také možné zobrazit samostatně jen vítr+Slunce. A mají tam i data z okolních zemí.

1 0
možnosti
JV

J69a46n 96V17l80k

24. 8. 2021 15:31

Není třeba se strašit podobnými články, elektřiny bude dostatek. Základem bude spalování zemního plynu, hlavně v zimě kombinací výroby elektrické energie a tepla. Jen si trochu připlatíme oproti spalování uhlí. Plynaři si chtějí také přivydělat.

0 0
možnosti
Foto

Otázkou je, kolik konkrétně bude to "trochu".

Ruští plynaři si bývalého německého kancléře neplatí nadarmo.

3 0
možnosti
PK

Německo, si při své cestě za Energiewende stihlo vybudovat paralelní energetickou strukturu postavenou na obnovitelných zdrojích. jejich instalovaný výkon již překročil instalovaný výkon konvenčních zdrojů. Je to impozantní výkon.

Jenže v zimních měsících jsou i v Německu týdny, kdy OZE dodávají pouhý zlomek z celkové spotřeby elektřiny v zemi. Bez uhlí, jádra a plynu by se největší evropská ekonomika jednoduše zastavila a v tamních domácnostech by byla tma. A tak je ruská cesta vhodná cesta. A zima v SRN? No, o nevyhnutelných zimních výpadcích ekologistické organizace žádné tiskové zprávy příliš nevydávají.

A ještě bych dodal. že Rakousko se na zelenou stezku vydalo jestě dříve, než Německo. V energetice se to projevilo především odstavením uhlí a nespuštěním jádra. Výsledkem je, že země není od roku 2001 energeticky soběstačná. V zimě je závislé na dovozu až ze 70 procent. Nestabilita jejich sítě ohrožuje blackoutem ostatní země v EU.

A závěr je, že za cenu obrovských investic tak obě země prokazují celé EU, ale i komukoli dalšímu ve světě, jedinečnou službu. Za vlastní peníze zkoušejí a potvrzují, to, co odpovědní fyzici a energetici říkali vždycky: OZE jsou fajn, ale není možné na nich postavit energetiku.

3 0
možnosti
VV

Mate pravdu,

v Rakousku jsou v zime krute mrazy a ty vodni elektrarny jim zamrznou, zakze musi "dovazet" elektriku z Temelina.

Jeste ze jim dobri internetovi obchodnici pomerne levne nabizeji ty protiatomove filtry, ́.;-D

1 0
možnosti
ZD

Situace, tak jak ji popisujete, skutečně aktuálně vypadá. Německo je bohaté ne proto že je Německo, ale proto, že není současně úplně padlé na hlavu. Myslím, že do těch úvah zasahují i další průsečíky. Rozhodně kalkulují s časem a novými technologiemi. Rozhodně tím i dost riskují. A rozhodně počítají i s vlivem na okolní státy, jak píše pan Beneš.

1 0
možnosti
Foto

Německé domácnosti utratily v roce 2020 za elektřinu přibližně 37,8 miliardy eur, to je o téměř miliardu eur (přes 25 miliard korun) více než v roce 2019. Mají nejdražší elektrický proud z celé Evropy. Růst cen elektřiny v Německu bude dále pokračovat. Důvodem růstu cen elektřiny v Německu jsou daně a poplatky, které německá vláda vybírá od svých občanů, aby mohla podporovat alternativní zdroje energie a financovat odchod od uhelné a jaderné energetiky.

0 0
možnosti
VV

Kdy uz pane Kindle pochopite, ze Nemecko neni Ceskoslovenska socialisticka repoblika s jedinym dodavatelem proudu.

Nemecko je 16 spolkovych zemi s ruznymi dodavateli proudu.

Pochopte prosim ze jen V Mnichove, a to byste mel vedet kdyz tam zije vase dcera nejsou jedinym dodavatelem energii jen Stadtwerke, ale desitky dalsich, takze se cena za klovathodinu hodne lisi.

0 0
možnosti
JK

Lidstvo se upnulo na jeden zdroj energie a to na ten elektrický. Momentálně na něm existenčně závisíme a bez elektřiny naše civilizace končí. Jsme silně zranitelní, žádná armáda nezdecimuje naši společnost tak, jak by to udělalo měsíční vypnutí elektřiny. Spotřeba se zvyšuje, klasické zdroje jsou konečné a neznáme na jak dlouho nám vydrží a do toho nám příroda jasně naznačuje, že její trpělivost je u konce. Nedostatek zdrojů, růst cen, přírodní katastrofy, zejména sucho, jsou rozbušky pro světový konflikt. Konflikt, který nepovedou vojáci v uniformách, ale který zničí lidstvo víc jak cokoliv dosud.

Nejvíc informací mají vrcholní byznysmeni (to Andrej není) a vrcholní politici (to Miloš není). V tomto máme štěstí, že jsme v rámci EU součástí silné ekonomiky, a že ti jmenovaní hledají řešení. Protože stále přitvrzují zejména v oblasti energetické soběstačnosti, nebo aspoň při posílení stability, může znamenat, že problém narůstá a zrychluje. Podle mě, je nezávislost na arabském světě žádoucí a pokud budeme vyrábět elektřinu co nejblíž její spotřeby, pak i příroda zaplesá, možná málo ta globální, ale aspoň z části ta Evropská. Taky bude prostor na jiné zdroje energie a způsob jejich využití.

0 1
možnosti
Foto

Problémem je, že se volí taková řešení výroby elektřiny, která jsou nestabilní, drahá a náročná na plochu. Opravdu příroda zaplesá?

Jinak: elektřina není ani takzdroj, ale především způsob distribuce energie. Ve srovnání s jinými způsoby se ve většině případů jeví jako technicky vhodnější

1 0
možnosti
JV

Neni lepsi vyckat, nez zde sirit lzi a siru na Nemecko ? Kdyz u nich zhasne tak v Cesku bude uz davno tma a nemit do ceho pichnout. Kdyz Nemecko kychne, tak se Cesko po..dela. (stare prislovi

Soudruzi !radujete se moc brzo .

0 14
možnosti
SB

Je tady jedště jeden fakt:

Jakmile bude v Německu nedostatek elektřiny, tak si ani my v Čechách, na Moravě a ve Slezsku nerozsvítíme žárovku, nezapneme pračku a nepustíme televizi. Za prvé tržní ceny, za druhé se naši politikové nechají zkorumpovat a budeme do Němedcka dodávat i to, co tady bude chybět, a za třetí i v hypotetickém a samozřejmě zcela nereálném případě, že bychom měli nezkorumpovatelnou vládu, která by chtěla hájit naše zájmy, bude i elektricky chudé Německo velmocí, která si najde páky, jak dostat k poslušnosti svou neoficiální kolonii.

4 3
možnosti
VV

No ja nevim pane Benesi, ale zatim je porad jeste v Nemecku prebytek elektriny a aby nam ho nenutilo preci CEPS stavi ty zahadne transformatory nekde na hranicich.

Uz je nekdy nekdo nekde videl, nebo jsou to jen takove potemkinovske a ty penize odtekly nekam na Bahamske ostrovy?

0 3
možnosti
Foto

Putina bych do toho netahal. Sebevrazednou zelenou politiku si Nemci vedou ve vlastni rezii.

3 0
možnosti
SB

Pravdu máte v tom, že Putin není politikem německým, takže ani teoreticky nemůže být zrádcem německých národních zájmů. On neskládal přísahu předepsanou německou ústavou o tom, že bude hájit zájmy německého lidu.

Český prezident nemůže zradit Mauretánii, peruánský prezident nemůže zradit Austrálii, slovenská prezidentka nemůže zradit Bolívii a ruský nemůže zradit Německo.

3 0
možnosti
  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3153x
Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Seznam rubrik