Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

R10a77d60e46k 18S97e22m42a

8. 1. 2021 16:53

kde jsou teď ty grafy, kolik toho v Evropě vyrobí OZE ?

0 0
možnosti
Foto

Technicky vzato je to pravda a není co vytknout. Ono to ale není jen o klasických zdrojích. Ono je to i o akumulaci. Teď nemluvím o obrovských bateriích, což je podobný nesmysl jako solární parky. Teď mluvím o pořádných přečerpávacích elektrárnách. Docela slušně by se problém mohl vyřešit i slušnou nadřazenou celoevropskou přenosovou soustavou, kdy v jedné části Evropy třeba fouká, jinde zase svítí slunce. Ale i to by chtělo výkon těch obnovitelných zdrojů několikanásobně zvýšit a navíc Evropu pokrýt skoro mříží z vedení. A i proti vedením zeleňouři bojují. Cesta to je, ale hodně drahá a složitá.

Já osobně si myslím že řešením je masivní výstavba jaderných elektráren kombinovaných s elektrárnami přečerpávajícími. Předimenzování zdrojů a nadbytky ukládat do výroby vodíku. Tím by se v budoucnu vyřešila i elektromobilita. Neobstojí argument, že jaderky jsou příliš drahé. Jsou. Ale jenom z důvodu zase ekologistů, kteří prosadili až nesmyslné bezpečnostní normy. U nás např. velké zemětřesení ani tsunami nehrozí.

5 1
možnosti
RS

R24a48d23e79k 86S75e36m51a

8. 1. 2021 16:24

a kde byste u nás ty přečerpačky stavěl? a když už by se našlo místo, tak budou místní i zelení hodně křičet

2 0
možnosti
Foto

Problém je že my Češi si libujeme v extrémních postojích. Místo abychom se snažili zajistit si energetickou bezpečnost výstavbou nových zdrojů, hlavně tedy těch obnovitelných protože klasické už máme a stavět další uhelné či jaderné elektrárny opravdu v dnešní době nedává smysl, tak se raději rozdělíme na dva nesmiřitelné tábory - jeden říká "jedině obnovitelné zdroje, nic jiného" a druhý "obnovitelné zdroje v žádném případě". A už se to mele, místo abychom společně pracovali pro naší lepší budoucnost.

1 8
možnosti
RS

R85a54d81e79k 12S37e55m48a

8. 1. 2021 16:28

nějak se vůbec nemluví o geotermálních elektrárnách, tam je zdroje tepla dost a nikomu by nemusely vadit...

0 0
možnosti
JF

Pokud bude z ruskeho plynu na vykrytí mezer tak ano. ;-D. Ale to uhelného a jaderného aktivistu nenapadne protože zásoby uhlí a jádra jsou nevyčerpatelné jako jejich uhelný a jaderný aktivismus. Hlavou se bude totiz dno prorážet mnohem lépe. ;-D

0 4
možnosti
MP

A rusky plyn ma byt nejaka vyhra? Mozna tak pro ty, kdo ho tady prosadi.

4 0
možnosti
ZH

V každé generaci je nějaké procento lidí, kteří jsou náchylní k totalitním ideologiím a jejich násilným prosazováním bez ohledu na realitu. Teď frčí genderfašofeminismus a klimatický alarmismus. :-/

14 0
možnosti
  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3153x
Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Seznam rubrik