Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Popsal jste transakci s kabelovými svazky. Toto postihuje domácí právo, zákon o dani a nemá vazbu na Unii. Víte, je plno mýtů, sami nevíme o tom, jak Unie funguje, ale je třeba útočit.

Zkuste na oplátku si přečíst můj článek o tom, proč být v Unii.

Co nám Evropská unie dala a co vzala? Jak ji chceme změnit, co by měla přinášet a co by mělo nastat po vystoupení?

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=667033

0 0
možnosti

Vystoupit z EU v současné době prostě nelze, bohužel. Tento spolek se od našeho vstupu změnil a nyní nikoho ven nepustí. Příklad Velké Británie je myslím do očí bijící. A to se jedná o zakládajícího člena EU, velkou a důležitou zemi. Jedinou možností je pro Evropany jít ve velkém počtu k volbách do EP a vymést z vedení EU tu levicovou, neomarxistickou svoloč. Potom se EU může změnit. Téměř ve všech zemích EU levice ztrácí a propadá se do bezvýznamnosti. Takže by stačilo "zvednout zadek" a jít k eurovolbám alespoň v takovém počtu jako k volbám národním. Pokud se na to opět vykašleme (a nejen u nás), můžeme nadále nadávat na Brusel. Ale to je to jediné, co s tím budeme moci udělat.

1 0
možnosti
Foto

Pane, klidně si vystupte a nezapomeňte za sebou zavřít dveře

2 0
možnosti
Foto

Úplně se děsím, že by na tuto otázku bylo vyhlášené referendum, protože přesně na základě takových polopravd by se nemalá část populace rozhodovala.

V první řadě tady chybí celkem zásadní informace, že Norsko platí cca 890 mil. EUR ročně za ony "nadstandardní vztahy". Plus se musí řídit pravidly, na jejichž tvorbu má minimální vliv, když se hlasuje, jdou Norové na chodbu. To chceme? Máme na to peníze?

V současnosti máme možnost se na tvorbě nařízení a regulací podílet. Že na to politická reprezentace až na výjimky kašle a zabývá se pseudotématy jako islám, to je náš problém, ne problém fungování EU.

V tuto chvíli máme k dispozici místo komisaře, stejně jako ostatní země, v EP máme proporciálně vyšší zastoupení než třeba Němci (cca 10x víc lidí, cca 4x více poslanců).

V případě vystoupení budeme buď i nadále dodržovat pravidla EU, jen do nich nebudeme moci mluvit (kupodivu se geograficky nic nezmění, pořád budeme, kde jsme a pod stejný vlivem), nebo budeme muset bilaterálně vyjednávat s 26 (25) zeměmi (teoretický příklad, protože za Unii bude vyjednávání centrální, takže budeme zase jednat se stejnou entitou, tzn. stejná situace, jen s tím rozdílem, že nás Unie nebude nucena poslouchat už vůbec.

Nastavení cel zní cool, ale kde berete jistotu, že investor nevezme fabriku a nepřemístí ji do Polska? Proč by se měl starat o další papírování a placení cel, když o padesát km vedle to bude bez problémů?

A takových komplikací by bylo, mj. náš právní řád by se musel sakra překopat, jinak bychom opět pořád kopírovali EU, stačí se podívat na Brity, jaká byla o Brexitu představa a jaká je realita.

Mám obavu, že hlavní motiv vystoupení, je nepravdivá představa, že jsme nějak zásadně důležití nebo extra prospěšní, že nám všichni budou trhat ruce, aby se mohli řídit našimi podmínkami.

Nejsme a nebudou.

6 0
možnosti

Zrovna od Vás slovo polopravda fakt sedí. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Evropská unie je stejná pohádka jako ta o komunismu. Bohatě stačila celní unie.

4 0
možnosti

diskuze je marná protže tu debatují emoce ne fakta. argumentovat např. slovenskem a hdp je nonsens - růst HDP mají logicky nejméně vyspělé země a nůžky mezi námi a Slovenskem by se zavíraly i bez EU - přičemž my jsme v EU jako slováci. Euro jim pomohlo v jediném - zvýšilo inflaci a zchudlo pár milionů lidí - výměnou za to že neřeší kurz eura a nemají vlastní monetární politiku - uznávám že naše ČNB ji dělá špatně ale je fajn, že se snad poučila a propřípad máme nástroj který slováci nemají

5 0
možnosti

Mně se vždycky líbí jak největší antizemanovci obhajují EU, to vám ještě nikdo neprozradil, že je Zeman eurosocialista a eurofederalista, vždyť je to jedna banda marxistů, co budete dělat, až tam bude sedět "eurorealista" ;-D

1 0
možnosti

Zeman možná je socialista, ale eurofederalista je leda tak ústy. Jeho činy to popírají.

2 0
možnosti

I46v46o 46B78o71u68š97e

23. 1. 2019 11:59

No jiste, vystupte, zacnete vyrabet auta a platte stejnou mzdu jako jinde. Postavte se na vlastni nohy. Jen do toho.

4 1
možnosti
Foto

J27a80k71u18b 51R20o30t14h

23. 1. 2019 11:50

Tak si vystupte, kdo vám brání? :-/8-o

6 1
možnosti

Chtít v současné době vystoupit z EU může jen naprostý ignorant. Zcela určitě má význam usilovat o její změny a aktivně se bránit některým (z našeho pohledu) nesmyslům, jak to v současné době dělají státy V4. Ovšem ocitnout se v roli odpadlíka, když všechny okolní státy zůstanou členy EU, to by byla jasná sebevražda. Je nabíledni, že bychom to zejména od západních států dostali řádně vyžrat. Už jenom z toho prostého důvodu, abychom sloužili jako odstrašovací příklad, kdyby nás chtěly následovat další státy. Stačilo by, aby od nás Německo stáhlo jednoho z tahounů naší ekonomiky - automobilový průmysl a mohli bychom se jít klouzat. Náš zahraniční obchod je z 80% vázán také na Německo. My prostě nejsme Velká Británie, nebo Švýcarsko, či Norsko. Takže schůdné cesty jsou pouze dvě - buď rozpad celé EU (což my asi těžko ovlivníme), nebo naše setrvání v EU s maximální snahou o její změny, což není tak nereálné. Jednu z hlavních osin v našem zadku - uprchlické kvóty se podařilo zažehnat. Zdá se, že se začíná měnit i celkový přístup EU k imigraci. Ostatní záležitosti (pomazánkové máslo, tuzemský rum a pod.) jsou jen marginálie, které se dají přežít.

6 3
možnosti
Foto

Dostali bychom to sezrat...to je ta rovnost v EU. Diky moc, ale radeji se budu mit hur, o cemz pochybuji, nez byt vazalem....

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS