Na co už se v Evropě nesmíme ptát?

17. 07. 2019 7:53:23
Mám kamaráda Itala, který mě pořád nabádá, že nemáme věřit Němcům. No, smích mě přešel po přečtení výroku místopředsedy poslanců CDU, že o řešení migrace by se nemělo mluvit na veřejnosti...

Že se okolo nás, myslím tím Česko, dějí věci, o kterých moc nerozhodujeme je fakt. Zatím se nás ale pořád ještě většinou musí někdo zeptat na názor a počkat na naše hlasování. Jenže tyhle zastaralé demokratické principy jsou v levicově aktivistické Evropské unii stále víc na obtíž. Stejně, jako se v debatě o povinnosti platit řidičům mzdu podle toho, kde se v Unii zrovna pohybují, ztratila otázka, co to nakonec přinese, může se snadno ztratit i u dalších témat. Když se o nich nebude žvanit, psát a nejlépe ani hlasovat. Když už, tak se určitě nebudou muset přijímat jednohlasně. Protože hledat odpověď na otázku „co to nakonec opravdu přinese“ je hlavounům zahnízděným v parlamentech Bruselu, Berlíně i jinde čím dál více proti mysli.

Z důvodů, které jsou stále více nepochopitelné, řada poslanců i ministrů na západě Evropy rozhodla, že zatočí s produkcí oxidu uhličitého na celém světě. Stačí k tomu přeci tak málo – přestat pálit uhlí, benzín a naftu, elektrárny mít na jen na vítr a slunce a jezdit jen na elektřinu. Vysvětlovat, proč nepoužívat jádro, ale proč používat plyn, proč nepoužívat vodík, ale jen baterie, to jsou drobnosti, se kterými se nikdo z politiků, a samozřejmě ani z aktivistů, kteří běhají s transparenty v pátek za školou, vysvětlovat nechce. (Uměli by to vysvětlit, když to neumí vysvětlit seriózní vědci?) Prostě to tak uděláme. Že evropské elektromobily si mimo EU nikdo nekoupí? Že budeme platit za elektřinu strašné peníze? Že třeba ani elektřina nebude? Že to většina z nás ani nechce? Paní von der Leyenová předloží do 100 dnů od svého zvolení do čela Evropské komise zákon o uhlíkové neutralitě do roku 2050. Protože to by jí mohlo pomoct ke zvolení u poslanců. Tak je to. Co to nakonec opravdu přinese? Na to se přeci slušný člověk neptá, ne?

Jak to bude dál s nelegální migrací, je ve hvězdách, protože především v Německu zase zesílily snahy to nějak zaonačit, aby se s nelegální migrací nedělalo nic. No vlastně, aby se dělalo, proti vůli zemí, které ji odmítají, ale tak nějak aby nemohly ty země nic dělat. Německý ministr zahraničí o tom bude jednat se zeměmi, které jsou tomuto nápadu nakloněné. A mezi tím se starostové některých německých měst předhánějí v tom, kolik tisíc a desítek tisíc by jejich město mohlo takových ilegálů přijmout. A pak se dočtu na iDNESu, jak v Německu posilují ochranky na koupalištích, protože jsou tam rvačky. Mezi Němci a Němci ne, ti to nikdy nedělali...

Do toho pak vystoupí místopředseda poslanců CDU Thorsten Frei a prohlásí „Jsou ale věci, které by se měly udělat, ale raději o nich nemluvit na veřejnosti – a vytvoření mechanismu pro rozdělování lidí zachráněných na moři mezi členské státy mezi ně zajisté patří.“ Když si na webu Mariana Kechlibara (odkud je s dovolením vložený citát) přečtete jeho skvělé shrnutí situace, nebudete si připadat úplně jako mezi soudnými lidmi. Každopádně snahy vnutit nelegální ekonomické migranty z kulturně naprosto odlišných zemí do dalších členských zemí EU bude pokračovat. Ale odpověď na otázku „co to nakonec opravdu přinese“ nám opět nikdo nedá. Protože ji přeci slušný člověk vůbec neklade, ne? Stejně, jako u CO2.

Co s tím?

Ptát se a ptát se europoslanců a poslanců domácích. A taky držet palce V4, protože mi připadá, že v těchhle dvou tématech má nejrozumnější názory z celé Evropy.

Autor: Marek Hurt | středa 17.7.2019 7:53 | karma článku: 44.93 | přečteno: 4004x

Další články blogera

Marek Hurt

Největší baterie vydrží směšně málo. Ale stojí miliardy?

V Británii spustili obří bateriové úložiště s kapacitou 196 MWh, z hlediska kapacity největší v Evropě. Než začnete tleskat, tak si přečtěte, koho a jak dlouho vydrží zásobovat.

1.12.2022 v 13:13 | Karma článku: 6.59 | Přečteno: 269 | Diskuse

Marek Hurt

Zelený diktát nás ohrožuje všechny. Musí skončit

Evropská komise chystá reformu trhu s elektřinou. Ursula von der Leyenová chce odklon od fosilních paliv. Já bych tuhle paní už o ničem rozhodovat nenechal. Přečtěte si proč.

30.8.2022 v 12:03 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 61 | Diskuse

Marek Hurt

Vláda má řešit průšvih, ne udílet knížecí rady

Vicepremiér a ministr práce Marian Jurečka chce vytvořit síť poradců, kteří mají nasměrovat lidi k dobrému hospodaření.

24.8.2022 v 10:29 | Karma článku: 35.33 | Přečteno: 1062 | Diskuse

Marek Hurt

Zelení kšeftují s lidskou bídou a strachem

Německá vládní koalice ukazuje, jak nebezpečné je podlehnout ideologii. Podmiňovat existenci energetických zdrojů snížením rychlosti na dálnicích je do nebe volající lumpárna.

4.8.2022 v 9:46 | Karma článku: 35.66 | Přečteno: 924 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 23.14 | Přečteno: 191 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 22.06 | Přečteno: 901 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.29 | Přečteno: 214 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.55 | Přečteno: 167 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 16.83 | Přečteno: 240 | Diskuse
Počet článků 164 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3141

Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...