Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

To chcete po vládě příliš.

Ta je pouze v zajetí svých vlastních ideologií.

;-(

0 0
možnosti

Nedávno jsem četl ,že ministři utratí za poradce 65milionů ročně.Ptám se na co mají náměstky ministerstva a jsou ppořád blbí.

6 0
možnosti
JH

J94a65n 22H17a91r79v44a38n

25. 8. 2022 7:40

- No ale zato se všichni pořádně nabalíkují R^;-)

1 0
možnosti
PB

..... jakou zase síť poradců - darmožroutů?!?,- "Energie není luxusní zboží" je tým našlapanej expertema (Štěpán aspol.), ale na jejich návrhy, připomínky či možnosti řešení současný energokrize NIKDO z vlády nereflektuje ..... PROČ?!

6 0
možnosti
LN

Energie není luxusní zboží je bizardní spolek komunistů (přečtěte si, co chtějí - přimknout se k Rusku a všechno regulovat - to už tady bylo před rokem 1989) s politickými zájmy (Trikolora, prezidentská kandidatura Vitáskové) A hlavně nepište, že tam jsou borci z ERÚ - z toho ERÚ, který je strašně bezzubý úřad zralý na úplné překopání. To se mají čím chlubit.

0 0
možnosti
AM

Ale v knížecích radách je výborná.

5 1
možnosti
JK

Právě tato volání po centrální pomoci od strany a vlády nesou jakási postkomunistická očekávání, že vše bude za občany vyřešeno jaksi ze shora. Ale ono se skutečně špatně regulují ceny, když mezi lidmi moc peněz, vrhají se na mediálně profláknuté zboží a vykoupí trh, ten reaguje logicky zdražením. Vládo postarej se o to a vláda v zemi kde je všeobecně nízká finanční gramotnost, navrhuje naučit lidi hospodařit všeobecně, hezký pokus, ale obávám se že hodně naivní. Druhá věc jsou marže, nejsou nominální, ale nejčastěji procentuální, pak nominální marže roste s cenou exponenciálně. Při zdražení o násobky původní částky se marže šplhají do nebe. Proto je dobré se bavit o nominálním stropu takových marží, zejména v energetice, protože další růst má šanci být nemravným. To ale není zastropování cen, jen marží. Vládní nařízení jiné výše ceny zboží je možné jen z důvodu nekalých tržních praktik, nebo zneužití postavení.

O cenách vláda jedná už dlouho a právě u energií musí dojít k dohodě na Evropské půdě. Počítám, že do zimy bude jasno a naše vláda by to potřebovala do září, tak uvidíme, zatím není potřeba podléhat panice. Nejhorší smrt je z vyděšení.

0 6
možnosti
Foto

Komu není rady, tomu není pomoci. :-P

1 1
možnosti
JR

J37a46n 31R39á82ž

24. 8. 2022 14:27

Myslíte-li vládu, souhlas!

5 1
možnosti
Foto

Hledat dobé poradce je chválihodné. V prvé rřadě by je však vláda měla hledat pro sebe, lidé si nějak poradí i bez zástupu dohozených poradců. Vláda by v prvé řadě měla najít cestu a způsob, aby občané měli vůbec šanci si nějak poradit a problém řešit. Jak jste správně napsal, v oblasti energií je situace zcela mimo možnosti řešení průměrného občana. A v tom jim ani poradce v úrovni Šalamouna není nic platný.

7 0
možnosti
ZZ

Vlády některých zemí, které nejsou zaslepeny ideologií EU to ale už dokázaly.

;-(

0 0
možnosti
Foto

Evidentně se to ale děje ale chce to jenom se o to zajímat. Třeba právě teď navrhla vláda v EU, aby celá Evropa a ne jeden stát zastropoval ceny elektřiny.

2 2
možnosti
TB

Tak o to volá opozice už asi půl roku ;-) A navíc to teď vláda teprve navrhla, než to všechno projednají, odsouhlasí, pokud chtějí v rámci celé EU, tak to potrvá tak rok .....

9 0
možnosti
HH

Tak vláda má v zásadě jen možnost cenu dotovat (nebo regulovat tj. zdanit prodejce, výrobce...)...otázka, zdali se chceme ještě více zadlužovat, po tom co Babiš zasekl přes bilion korun úplně zbytečně a více než půlku z toho rozházel na volební dárečky a minimum na nějakou rozumnou podporu...

3 9
možnosti
MP

Nesouhlasím, zejména díky předsednictví v EU má i jiné možnosti, například navrhnout nějaké opatření k povolenkám jak píše i autor.

8 0
možnosti
  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3153x
Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Seznam rubrik