Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

S hlavním argumentem úplně souhlasím, ale ty narážky na válku mi přijdou hrozně nevkusné. Je naprosto jiná situace a jiná doba a ubírá to na síle hlavní myšlence.

0 0
možnosti

Soudní dvůr bruselský zablokoval Opal a USA Nord Stream II.

16.7.2021 Soudní dvůr Evropské unie potvrdil zákaz zvýšení kapacity plynovodu OPAL. Gazprom bude mít k dispozici jen polovinu kapacity plynovodu, což znamená podstatné omezení přepravních možností tohoto plynovodu!

Spor začal v roce 2016, když Evropská komise (EK) povolila Rusku zvýšit až na dvojnásobek objem plynu, který protéká přes OPAL Německem. Polsko rozhodnutí napadlo s tím, že PRÝ porušuje unijní zásadu energetické solidarity. V dlouhodobém sporu Soudní dvůr zamítl odvolání Německa, které chce tímto potrubím z Ruska přepravovat více plynu. Ve sporu o kapacitu plynovodu vedoucího i do České republiky se evropský soud postavil na stranu Polska! A zablokoval plyn do Německa a České republiky!!!

19.3.2021 - „Kdokoli se podílí na výstavbě plynovodu Nord Stream 2, riskuje sankce a měl by okamžitě od práce na plynovodu odstoupit,“ stojí ve vyjádření amerického ministra zahraničí Tonyho Blinkena. Bidenova administrativa je zároveň rozhodnuta uplatnit sankce, které už byly schváleny v posledních dvou letech.

Nord Stream II je dokončen, abychom měli dostatek levného plynu a čeká se na schválení!

USA s Bruselem blokovaly plyn do Evropy a USA tajně jednaly s úhlavním nepřítelem Čínou o obrovských dodávkách vývozu kapalného plynu do Číny.

Emisní povolenky vykoupily americké fondy a tím způsobily Evropě prodražení vlastní výroby i tepla.

Přidejme k tomu Green Deal a máme problémy pohromadě.

Maďarsko poslalo Brusel do pr.... a dohodlo plyn přímo s Ruskem a proto jejich cena je násobně nižší než v EU - a bez vydírání Ukrajinou s USA.

;-(

1 0
možnosti

J14i33r80i 24T18i12c11h79y

24. 1. 2022 17:40

... hrozi ruska invaze na Ukrajinu. ...rada odborniku uvadi, ze invaze muze zacit kazdym dnem.

Zitra tedy uz vyjdou zpravy, ze ta ivaze probiha.

1 0
možnosti

Odborníci dobře vědí, že Ukrajinci svoji ofenzívu proti Opolčencům nezačnou dřív, než doplují lodě s LNG z USA. Obchodníci s tvorbou ceny výtečně spolupracovali a cenový trh je na tuto dodávku již připraven.

;-)

2 0
možnosti

P49e24t28r 58N56e18d97v67ě37d

24. 1. 2022 17:07

Možná to mají němci srovnanější v hlavách víc než zbytek světa. Jejich stigma ze dvou prohraných válek jim napovídá, že se zbraněma se nikdy nic moc nevyřešilo. Ekonomicky si toho podmaní více, než se Ádovi (kterého jste sem nevím proč vetknul včetně těch komor) kdy zdálo.

6 0
možnosti

Pane Hurte, vase historka je dobra, ale nesmyslna. Nejsou to Rusaci, kteri vytvareni nove a nove vlny sankci. A je to Gasprom, ktery plni presne vsechny objednavky. Ze si genialni EU neobjednala vice plynu neni starost Gaspromu a ani Ruska.

Jinak nevim, proc jako spousta jinych operujete jakousi zavislosti na Rusku. Nikdo nas nenuti kupoval rusky plyn a ruskou ropu. Muzeme si v pohode koupit zkapalnely plyn z arabskych zemi nebo z USA a stejne tak ropu. Sice budou obe komodity vyrazne drazsi, ale koupit je muzeme. Jedine, co nemuzeme koupit jinde je palivo do nasich jadernych elektraren, protoze to "demokraticke" z Westinghousu v reaktorech typu VVER, ktere mame, jaksi nefunguje. No ale vzhledem k tomu, ze Rosatom ho vzdy dodal podle nasich pozadavku, nevim, co mate za problem. Hezky den.

7 3
možnosti

Jojo Rusové jsou ti hodní a poctiví:-). Akorát teda vyhazují fo vzduchu muniční sklady, napadají okolní státy a chtějí dalším včetně nás bránit, abychom si vybrali, kterou cestou se chceme ubírat:-))))

1 6
možnosti

J14i53r87i 60B26o88r

24. 1. 2022 16:01

Tohle může dát do spojitosti jenom pako.

4 0
možnosti
Foto

Zrovna jste se na něj pasoval.

0 0
možnosti
Foto

Bez generálů by bylo na světě krásně.

3 0
možnosti

Jeste lepe bez generalissimu.;-D

3 1
možnosti

J98a21n 15V28l34k

24. 1. 2022 13:58

Primitivní článek a nesmyslné výplody bez významu.

7 1
možnosti

Kolik plati v Petrohradu za každý takový diskuzní útok na nazory popisující pravdivě Putinův režim?

1 3
možnosti

Už asi pochopili, že se bez plynu neobejdou ani oni, ani my.

;-(

1 0
možnosti
Foto

Jak je nějaká země "nespřátelená" s USA, tak se provokuje, brojí se proti ní a v ní "zcela spontánně" vznikají demonstrace proti tamnímu režimu

4 0
možnosti
  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3153x
Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Seznam rubrik