Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P90a14v77e79l 45D66u35d72r

11. 11. 2021 20:49

" jejich přínos je více než diskutabilní."

Není diskutabilní. Pro přírodu je nulový, ale miliardový pro ty, co v tom podvodu jedou.

5 0
možnosti

Měl byste konkretizovat jaký podvod máte na mysli.

Ono těch energetických podvodů je totiž víc.

;-)

0 0
možnosti

Je na case si znovu zopakovat zakony trhu, pane Hurte. Neni mozno udelat z CR oasu blahobitu a vse mit z mistnich zdroju. Je vsak moznost, vydelat penize z politiky jinych. Tomu se rika umeni obchodovat.

Cesky narod, pri teto poznamce, musi byt pripraven v ziskani prostredku na pokryti vykyvy trhu. Cekani na statni intervenci je jiz pozde. Je to prave sila investic, do takoveho prumyslu. To jsou zakony trhu a tim bahatstvi obcanu.

Vase poukazovani vydelku CEO CEZU je ukazka pozustatku vaseho mysleni z dob minulosti. Tato propaganda neni dnes na miste, specialne, jestli CEZ je akciova spolecnost. Zde je funkce v teto spolecnosti dana silou te spolecnosti, ale take dulezitosti teto funkce. Podle dulezitosti se odviji take odmena. Kazda intervence statu, at uz regulacemi, financni podporoua podobne, jen narusuje trzni smysl naseho hospodarstvi. A take naseho bohatstvi.

Citim neznalost ceskych obcanu v tomto zakladnim pojeti trzniho hospodarstvi. Narusovani politickou silou jen prohlubuje tu neschopnost porozumet. Take vyuka je nedostatecna. To vse je soucasti nespokojenosti po 28 letech. Byla podporena legislativou vlad, ktere se nesnazily tento trent napravit. Dekuji za pozornost.

0 2
možnosti

Kolik jste toho zobchodoval vy?

0 0
možnosti

J27a60n 14V52l40k

11. 11. 2021 17:20

Energie se vyjadřuje v kWh, MWh a k těmto se udává cena. Jinak mladý muži asi vůbec netušíte, na co útočíte. Kromě posledního spotřebitele současný systém naplňuje zájmy a vyhovuje mnoha skupinám, jednotlivcům a nakonec i státu resp. ministerstvu financí.

2 0
možnosti

Menšinoví akcionáři ČEZ se na stávající situaci pěkně přiživují a nutí ČEZ k prodávání přes burzu - pokud se tam dají realizovat vyšší ceny.

Burza ale bývá občas pěkná houpačka - a to teď vidíme v okolí. Maďaři kteří mají s Rusáky dlouhodobé smlouvy, ale i Poláci a dokonce i Slováci jsou relativně v klidu a žádné cenové šílenství u elektřiny a plynu tam není.

4 0
možnosti
Foto

J23i22ř84í 11K97i38n38d91l

11. 11. 2021 17:06

RvRvRvZ Německa a Polska k nám po drátech více elektřiny přichází, zatímco na Slovensko a do Rakouska jí více odchází

0 0
možnosti

Spíš z Německa přichází jen přetoky z větrníků, se kterými si Němci neví rady - navíc v době, kdy se a nás ani nedají pořádně využít - a tak jsme spíš jen tranzitem Německé elektriky do Rakouska.

6 0
možnosti

Máte v blogu faktickou chybu. Německo není čistým dovozcem. Při plném provozu jaderných elektráren vyráběli Němci ekvivalent 130% své vlastní spotřeby. Byli tedy čistým vývozcem.

Bez jaderek pokrývají svou spotřebu ze 106%. Jsou tedy nadále vývozcem (i když vlivem časově nepravidelné výroby jsou období, kdy dovážejí). Vyvážejí však méně a proto roste cena.

2 0
možnosti
Foto

M44a12r38e80k 94H86u85r67t

11. 11. 2021 18:59

Jaderné elektrárny končí v Německu 31.12.2021. Náhrada neexistuje, až se němci vrátí po silvestru do práce, můžete začít sázet na to, který den budou mít první pořádný blackout...

2 0
možnosti

Přečetl jsem si blog a kouknul k němčourům na graf výroby a spotřeby:

https://www.agora-energiewende.de/service/agorameter/chart/power_generation/08.11.2021/11.11.2021/today/

Včera odpoledne jim nějak přestalo foukat a výsledek? CO2 emise prudce vyletěly nahoru. No a ta bílá mezera mezi červenou křivkou Stromvebrauch a šedou plochou je chybějící energie.

Graf Strom-Import/Export je také zajímavý, jak lítá cena za MWh.

6 0
možnosti

Opravdu?

Ja tam o foukani nic nevidim.

0 6
možnosti

ČEZ mi zaslal ceník el energie na rok 2022. Vyšší tarif je navýšen o více jak 81 procent a nižší o více jak 86 procent. Tak jsem zvědavý co budu jíst, když ještě se má zvýšit cena plynu.:-) Ten kapitalismus je opravdu to nejlepší co mohli vymyslet, je takový "Lidský".

0 0
možnosti

Zejo, komunisti zvysovaly ceny nekterych potravin jen o 50% a na vyrovnani zlevnovaly ceny lokomotiv o stejnou castku.

2 3
možnosti

Já bych vůbec zavedl nákup akcií jako u binárních opcí - pouze licencovaným investorům. Pak by zmizel nešvar, kdy nějaký jouda s jedním procentem chce kecat do řízení firmy. On do té firmy vložil pouze jednou při nákupu akcie, jenže řízení firmy obnáší více, než jeden nákup akcií.

Taky je zvláštní že křiklouni se ozývají proti dodavateli na kterého nemají žádné dividendy. Akciová společnost ČEZ je přece distributor, čili nemají důvod kafrat do obchodní strategie ČEZ prodej s.r.o. která nemá s jejich dividendy nic společného.

0 0
možnosti

Pane Svobodo. Prvnich par vet vaseho prispevku ukazuje vasi neznalost byt majitelem akcii jakekoliv firmy. Sila majitele akcii je v poctu akcii vlastnenych. (napsanych na jeho jmeno) Pri rozhodovani v teto firme, je urceni kroku firmy podle poctu akcii pro a akcii proti. Tim majetele vetsiho mnozstvi akcii rozhoduji a jsou soucasti skupiny, ktera vlastne rozhoduje. To vase jedno procento akcii je male mnozstvi byt v te skupine, ktera se nazyva "Board of Directors".

0 0
možnosti

Osobně autore sdílím podobné obavy a souhlasím s Vašimi vývody. Jednou ze světlých nadějí na alespoň nějaké zítřky mi tak zůstává radost, že s politikou Babiš nepraštil. Zůstává ve hře.

0 0
možnosti

Z důvodu zdravotních by měl už pomalu svoji angažovanost v politice přehodnotit spíš na pohodlnou roli poslance a do boje poslat mladší útočníky.

0 0
možnosti

Obávat se, doufat a mít naději můžete spolu s dobrými radami co a jak. Minou se však účinkem protože nová vláda chce více Evropy (více integrace) a více Havla (nepolitická politika a občanská společnost). Více EU a více Havla přinese jen další zvyšování vlivu přesně těch kritérií, které správně jmenujete jako škodlivé.

Až by se mi chtělo vznést uctivý dotaz koho jste volil...:-)! Nechávám to bez otazníku jako řečnickou otázku.

6 0
možnosti
  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3153x
Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Seznam rubrik