Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J64a81n 93R81i92c39h31t76e47r

11. 8. 2021 11:38

Z článku Akademie věd „Výkyvy klimatu v poslední době ledové na Moravě“ z roku 2018:

Prostředí posledního interglaciálu (poslední doby meziledové) a glaciálu dokumentuje výkyvy klimatu, které nemohou být ovlivněny člověkem. Přesto jsou tyto výkyvy jasně zřetelné jak z terestrického, tak z mořského záznamu. K extrémním změnám ve vývoji teploty a srážek, mnohem vyšším než je tomu v dnešní klimatické hysterii, docházelo zcela jistě v naší nedávné (z geologického pohledu) minulosti.

2 0
možnosti

Je to kouzelné. Komunistický slogan "poručíme větru dešti" považují všichni za nesmysl. Oprávněně. Zpráva klimatického panelu je považováno za vrchol geniality. To, že Grónsko bylo kdysi zelené, těmto super vědcům nějak uniká.

3 0
možnosti

Grónsko bylo opravdu zelené, někdy před 2,5 miliony let. Jestli narážíte na název Greenland, tak ten použil Erik Rudý, islandský psanec, v naději že tím přiláká do Grónska osadníky. To se mu podařilo a v 10. století tam založil několik osad. Ty osady potom zanikly během 14-15 století, kdy se znatelně ochladilo. Ono s tou zeleností Grónska to, za časů lidí, nebylo nikdy příliš žhavé.

0 0
možnosti

Evropa má podíl na celosvětovém klimatu a vliv jen 10%. Od roku 89 šly bilióny do odsíření elektráren, výstavby plynových elektráren, dále dotace do chovu dobytka, zemědělství, kotlíkové dotace, přechod na bezolovnatý benzín, masivní plynofikace celé republiky, průmysl a celá ekonomika je už nesmírně zatížená emisními povolenkami, tak že není konkurenceschopný, zelené šílenství Německa, pohltilo další miliardy do ochrany distribučních sítí, dále výroba ze zelených zdrojů je nárazová a zatěžuje distribuční sítě, větrné farmy na moři, větrníky trpí rychlým opotřebením náběžných hran. Utlumení jaderných elektráren v Německu, vede k zdražování elektřiny až od 10 -20%. Dále jsme zatížení solárním tunelem kde jde o bilióny korun ... Německo opět stahuje Evropu ke dnu, tentokrát skrze emigrační a ekologistické šílenství, dále mladé generace bez zkušeností vyrostlé v inkubátoru doby, měst a mobilů, vlastní světy politiků, evropského parlamentu, navíc jsou tu jen na 5 let, ale škody ... Evropa už udělala maximum, ba jej už překročila a je potřeba jasně říci NE a bude i tvrdé si zvyknout na svět, kde nebude v silách nutit ostatní státy k různým civilizačním inženýrstvím, dnes EKO. Navíc zde je silná negativní role medií, jež ovlivňují lidi, jež nemají o situacích přehled a snadno podléhají. Je to prostě ekofašismus ...

3 0
možnosti
Foto

Samotná výroba baterií je v současnosti technologicky náročným procesem , který zatěžuje klima Důležitým faktem je, že k výrobě baterie je zapotřebí kromě kobaltu také grafit, mangan, lithium a další suroviny. To znamená miliony tun vytěžené zeminy a zničení přírody Největší naleziště kobaltu jsou v Afrických dolech, které spravují Číňané, kteří k práci používají děti. Ekologicky šetrná není ani samotná cesta kobaltu do Číny, kde se vyrábí většina autobaterií a následně jsou zase dopravovány přes celý svět do automobilek v Evropě. Znečištění lodních tankerů je s porovnáním s novými dieselovými motory neskutečná. Loď spotřebuje zhruba 150 tun topného oleje denně (odpad při výrobě ropy). Což odpovídá několika miliónům nových Volkswagen Passat s naftovým motorem 2,0 TDI. Dosavadní metody recyklace jsou pětkrát dražší než získávání surovin pro výrobu akumulátorů těžbou. Čím víc elektroaut tím více spotřeba elektřina a tím nutnost zvýšit produkci výroby elektřiny. Větrníky a slunce ji nedokáže dodat. Takže stavět buď další reaktory anebo plynové elektrárny, dále zesílené rozvody elektrického proudu. Zatím není vyřešeno hoření alektroaut.

1 0
možnosti

150 tun topného oleje denně (odpad při výrobě ropy).

No to snad pane Kindle ne?

1 0
možnosti

Tak Hurtovi "smrdí" IPCC. No podívejme. Sám připouští, že na odbornou diskusi nemá znalosti, proto ani nemá argumenty, ale MÁ POCIT!!, že je něco špatně.

No já mám také pocit, Hurt bere prachy od "Antonia" Koláčka (t. č. odsouzeného defraudanta) a Pavla Tykače (amnestovaného defraudanta) za to, že má pocit.

To je tak trochu jako LGBTA+ - ti také nevědí, kdo vlastně jsou, ale mají právo na pocit, že jsou segregováni.

Ono je to vlastně k smíchu - IPCC je tým vědců, kteří dlouhodobě zkoumají, mají na to vzdělání, mají odpracováno. Proti nim stojí lidé, kteří si přečetli pár skandalizujících blábolů v podivných médiích a jsou si stoprocentně jisti, že je to celé jen podraz.

Schnou lesy - normálka a můžou za to zelení. Máme nejšpinavější povrchové vody ve Střední Evropě, jedině Poláci jsou ještě větší prasata než my - pohoda, ČOVky jsou přepych, do teď jsme je nepotřebovali, tak proč najednou jo? Za to můžou stejně EUrokrati, ti nám je vnucují. Všichni chceme jádro, ale úložiště ne....u nás jen přes naše mrtvoly. Komunálního odpadu produkujeme tolik, že už ho není kde skládkovat, ale vyrábět z něj teplo ve spalovnách, to tedy ne, to by "smrdělo".

Česká národní komedie.....

Elon Musk posílá tisícerá díky - díky české lásce k "dehťáku v kombajnu" Škodovka jednou zavře a všichni budete posílat penízky Tesle, protože za pár let pojede Tesla takovou masovku, že jí cenově nebude stačit jediná konzervativní euro automobilka.

Jsme v bodu zlomu, jedni uvidí příležitost a zbohatnou, druzí budou mít POCITY a prodělají na tom kalhoty.

0 0
možnosti

P:S. Chcete pálit to naše pěkné české uhlíčko? Tak se připravte na to, že plundrování Českého i Moravského krasu cementáři bude pokračovat, protože dál tuny toho nejlepšího materiálu skončí v odlučovačích síry. Ale cena sádrokartonu bude dál trvale příznivá....

0 0
možnosti

P23a97v65e92l 65S79i43t39a56ř

10. 8. 2021 16:06

Naprosto souhlasím s tím okamžitě a ihned přestat těžit uhlí a přejít na obnovitelné zdroje. Protože až to všechno klekne, tak nám alespoň to uhlí zbyde.

1 0
možnosti

J13i66r15i 84V33r53a75b58e79c

10. 8. 2021 15:45

Pro ty (napr. P. Moudra ) co nevi co je "nocni proud", je prod, ktery pousti elektrarna pres extra meric v nevytizenou dobu..

3 0
možnosti
Foto

Pane Vrabče, to je hezké, že se tady prsíte s takovou ptákovinou, ale řeč nebyla o "nočním proudu" (odběr s nižší sazbou), nýbrž o nabíjení elektromobilů PŘES NOC, TEDY VÝSLOVNĚ V DOBĚ, KDY JE TMA. To je zatraceně velký rozdíl.

Takové propojení sítí k dispozici není, abyste mohl v ČR čerpat proud vyrobený soláry třeba na Novém Zélandu v době, kdy oni tam mají den, kdežto u nás je noc.

0 0
možnosti

"Chceme z uhlí přejít na jádro a doplnit jej obnovitelnými zdroji."

A na to jste přišel jak? Přejít z uhlí na jádro jaksi není možné, alespoň pokud je tedy v plánu od uhlí odstoupit do roku 2038. Do té doby se možná, opakuji možná, podaří dostavit nové Dukovany. Ovšem to je 1,2 GW oproti odstaveným 9 GW v uhlí.

Jestli se bude u nás z uhlí na něco přecházet, tak na plyn. Jádro u nás momentálně bojuje o přežití.

0 0
možnosti

Prectete si prosim celou diskuzi a dozvite se ze podle zdejsich nezelenych neni nic jednodussiho, nez v prunerove misto hnedeho uhli budete spalovat uran vytezeny v Jachymove.

1 1
možnosti

Hluk;-D;-D

asi jste nikdy nestál po větrníkem. já už několikrát a slyšíte jen šumění vrtule ...

1 0
možnosti
  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3153x
Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Seznam rubrik