Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak jako v typické české hospodě řešíme světové problémy a dáváme i fotbalu politický nádech. Přitom je to jen sportovní klání. Pravidla tohoto přebujelého turnaje v době Covidu neurčovali Angličané, ale UEFA. Kdybychom na to měli stadión, mohlo se hrát i u nás. Do finále se dostaly dva silné týmy, možná i hrou nejlepší na turnaji. Finále bylo dramatické a nabídlo pěknou podívanou. Od své dovolené v Itálii 1998 - v době konání MS ve Francii - díky místní atmosféře, přeji vždy Italům. Ale pokud by vyhráli Angličané, nechalo by mě to klidným.

0 0
možnosti

Tak dnes už dobře víme, že UEFA je zkorumpovaná - a že v minulosti přijímala i politická rozhodnutí - a pořádání fotbalových mistrovství bylo na základě korupce a politických přání - prakticky všechna pořádaná fotbalová mistrovství Evropy a světa - byla cinknutá.

Předseda Mezinárodní fotbalové federace Sepp Blatter a předseda UEFA Michel Platini, nesmějí osm let působit ve fotbale kvůli korupci - bylo jim ale prokázáno pouze přijetí 2 milionů švýcarských franků. Zbytek transakcí proběhl bez jakéhokoliv dokladů, či pohybů na účtech.

;-(;-(;-(

0 0
možnosti

Skoda, ze se k tomu nevyjadril pan prezident. Ja uz se tak tesil na jmeno anglickeho trenera v podani Milouse Zemana.

0 2
možnosti

A neměla by se spíše vaše Frau Merkel vyjádřit k příčinám toho, proč němečtí fotbalisté padli hned v osmifinále? Aspoň je tedy mohla pochválit za tu duhovou pásku jejich kapitána. ;-)

2 0
možnosti

L14i26b65o18r 48B62í10l86e87k

12. 7. 2021 14:01

Najednou tolik obdivovaný fenomén jako Anglie ve fotbale se stane předmětem nenávisti části veřejnosti hlavně na diskuzích Idnes, uvažujte o tom, co vás k tomu vede, připadáte mi jak horda zmanipulovaných s odpušťením hlupáků, kteří postrádají vlastní mozek

0 8
možnosti

Příznivcům fotbalu je celkem jedno, kdo nakonec vyhrál, ale je pravdou, že Italové nerozdávali na potkání hraběcí rady o rasismu a lidských právech, jako Britská média a jejich fotbaloví reprezentanti.

A nakonec byli to sami Britové, kteří na sociálních sítích popustili uzdu rasismu a vulgarismu, že bylo zrušeno na tisíce britských účtů.

Na jiné diskuzi na IDNESu někdo velmi přesně toto mistrovství popsal: desetitisíce chudých lůzrů v hledišti křičí na 22 milionářů na hřišti.

:-)

3 0
možnosti

L93i89b25o92r 79B17í41l33e26k

12. 7. 2021 14:00

Najednou tolik obdivovaný fenomén jako Anglie ve fotbale se stane předmětem nenávisti části veřejnosti hlavně na diskuzích Idnes, uvažujte o tom, co vás k tomu vede, připadáte mi jak horda zmanipulovaných s odpušťením hlupáků, kteří postrádají vlastní mozek

0 3
možnosti

J30a34n 49R38á87ž

12. 7. 2021 13:24

Fotbalový šampionát je velkolepým show testosteronem nadupaných jedinců a vše, o čem se píše v článku je toho průvodním jevem.

PS. Itálie nebyla zemí, které jsem na Euro zpočátku přál vítězství, ale po tom co se stalo Dánům v semifinále, se ve finále snad ani jinak, než Italům, fandit nedalo.

1 0
možnosti

L74i73b55o68r 65B24í53l52e79k

12. 7. 2021 14:08

Co se stalo Dánům, nic moc, v životě se dějí horší věci, ale tady to prostě je v rámci velké sledovanosti, spravedlnost nefunguje nikde, tak se z toho poučte

0 2
možnosti

Taky jsem to přál Italům, Angličani jsou arogantní, jejich fanoušci zvěř, a penalta byla podvod - takže to dostali zpátky i s úroky. Hezký příběh.

2 0
možnosti

Já to mám naopak. Fandil jsem Anglii. Ale uznávám, že to je jen ryze subjektivní pocit. Co je na tom subjektivního, to vysvětlím na konci tohoto diskusního příspěvku.

Jakožto profesionální italštinář mám s Italy bohaté zkušenosti a jsou mi jako národ dost sympatičtí. Ale to jejich fotbalové šílenství je tak strašné, že mě zcela odrazuje od toho, abych fandil italskému fotbalu.

A že na tomto turnaji se Anglie dopustil více špinavostí než Itálie? To sice bezeporu ano, ale jak jsem po této stránce Itálii poznal, tak to bylo jen proto, že Anglie ty možnosti měla a Itálie nikoli. Kdyby tomu bylo naopak a měla je Itálie, tak by ani mrknutím oka neváhala je využít. Například skandální mistrovství světa v roce 1934, kdy je k titulu dotlačil Mussolini, který nevybíravým způsobem korumpoval jak celosvětový fotbal, tak i švédského rozhodčího Ivana Eklinda, který pískal všechny zápasy Itálie (i o to se Mussolini postaral, neboť snadnější bylo totálně zkorumpovat jednoho než na každý zápas vždy někoho jiného) dodnes oslavují jako své vlastní sportovní hrdinství. A mimochodem, ty zlaté medaile ukradli právě našim fotbalistům, kteří ve finále byli lepší, ale podlehli právě kvůli rozhodčímu Eklindovi.

Ale uznávám, že je to jen subjektivní pocit. Jsem ve styku s Italy, a tak to u nich vidím, kdežto u jiných národů, které jsou podobně fanatické (Angličané,. Španelé, Portugalci, latinskoamerické národy atd.) to přímo před očima nemám. V tom je asi ten jediný rozdíl, ale po této stránce je lidská mentalita asi tak trochu sebestředná.

Příměr:

Můžete stokrát vědět, že Jirka je stejný gauner jako Michal, ale když Michalovy špinavosti máte přímo před očima a o Jirkových špinavostech pouze víte, ale nevidíte je každý den, tak vás mnohem více pálí právě ty Michalovy charakterové vady.

Pokud jde o fotbal, tak já mám před sebou právě italské špinavosti (a v tom je právě ta subjektivita), a tudíž nejsem schopen italskému národnímu týmu nebo italským klubům v evropských pohárech fandit.

0 0
možnosti

Ke svému příspěvku v 9:15 ještě dodám, že plně chápu každého, kdo včera večer fandil Itálii. Sám bych jí zcela určitě též fandil, kdyby nebylo té okolnosti, o které píši ve svém příspěvku. Potřetí opokuji, že můj přístup je zcela subjektivní a nelze podle něj posuzovat lidi, kteří na rozdíl ode mne mají tu smůlu, že jinak sympatiacké Italy neznají z každodenního styku, ale i to štěstí, že nejsou vystaveni tomu šílenému italskému fotbalovému fanatismu. Plně chápu, že takoví lidé fandili Anglii. A v podstatě jim i dávám za pravdu.

0 0
možnosti

Máme to stejné a zasloužená karma R^:-)

4 0
možnosti
  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3153x
Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Seznam rubrik