Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TD

Ano, v Texasu někteří lidé zemřeli. Ale "zelení loupežníci" s kolapsem energetiky v Texasu nemají mnoho společného.

Výroba elektřiny v Texasu je z plynu (51 %), větru (25 %), uhlí (13 %), jádra (5 %), fotovoltaiky (4 %), vody a biomasy (2 %).

V situaci, kdy domy nemají žádné zateplení a elektrárny kvůli maximálním úsporám neplní federální předpisy o mrazuvzdornosti, jim zamrzla distribuce plynu, větrné turbíny a dokonce i jeden jaderný reaktor. Ten zbytek už to potom nevytrhnul. Hlavní příčinou blackoutu byla totální nepřipravenost veškeré energetické infrastruktury na takto nízké teploty a také nedostatečné přenosové kapacity se sousedními státy, které tak nemohly Texasu pomoci.

Aneb v době míru jel Texas "na dřeň" a užíval si levné elektřiny, no a teď jim to příroda spočítala i s úroky. Téměř to samé v trochu menším rozsahu se jim stalo v roce 2011 a jak je vidět, nepoučili se. A proč ne, třeba jim to takhle vyhovuje.

0 0
možnosti
Foto

Nevím proč, ale připomněl jste mi tu písničku Pepy Nose "Já jsem agent sí aj ej, jsem nebezpečnej a jsem zlej" ;-D

0 0
možnosti
MP

Kdyby aspoň ty peníze vytahovali z našich kapes na opravdu ekologické projekty. Jenže oni podporují takový šílenosti, jako je pálení biomasy, jak píše třeba paní Dítětová https://ditetova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=766664

0 0
možnosti
PB

Karma, souhlas.

1 0
možnosti
VF

Dobrý den. Sdílím plně vaše názory o loupežnících. Dovolím si k tomu podotknout, že celá historie lidstva je poznamenaná loupežníky, šarlatány a manipulátory všeho druhu. Vždy se na tom podepisovala nějaká víra resp. ideologie, která dokázala ovlivnit určitou část populace. Takže vznikaly inkviziční procesy, stejně jako hitlerjugend nebo svazácké brigády a lidové milice. Vždy byla páchána ta největší zvěrstva pod prapory páchání dobra a dobrých, jedině správných úmyslů a jedině správného života. Dnešní pýcha protagonistů pokroku o poroučení větru dešti pramení z hedonistického konzumu, přežrané nadprodukce a zejména z postupné elektronicko digitální debilizace davů.

3 0
možnosti
  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3153x
Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Seznam rubrik