Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rozvojem jiných částí ekonomiky než výrobou el. energie z uhlí dokáže Rakousko vydělat dost peněz, aby si od nás elektřinu koupilo a ještě jim něco zůstane. Prostě výkonná ekonomika.

1 1
možnosti

P25a90v25e28l 91H10e22k

21. 4. 2020 19:55

Kde budou kupovat až nebude? Začnou pálit eura aby se ohřáli?

2 0
možnosti

Jo jo, z naseho pohledu jen dobre. Elektrinu tam vyvazime, jsme sobestacni, na rozdil od potravin, tak at si rusi co chteji. Az bude nejhur a budem sami potrebovat, tak je dle hesla "blizsi kosile nez kabat" odstrihnem a at si delaj co chtej.

1 0
možnosti

;-D jj důležité je to slova VYROBENÁ V RAKOUSKU ;-D .... to můžou třít ebonitovou tyč liščím ocasem a budou mít pravdu .. veškerou potřebnou elektřinu dovezou, zelení fanatici budou spokojení

3 0
možnosti

odpověď a ještě více? obojí, díky takovým musíme my naší, v té chvíli levnou, elektriku vyvážet na evropskou energetickou burzu a z tama ji kupovat zpět -drahou

1 0
možnosti
Foto

Vykladejte to těm rakouským chytrákům, kteří si zavřeli atomovou elektrárnu před dokončením. A že to už je par desítek let!

4 0
možnosti
Foto

Rakousko by samozřejmě mohlo pokrýt spotřebu z obnovitelných zdrojů. Po Norsku má druhý nějvětší hydropotenciál v Evropě a i teď vyrábí ve vodních elektrárnách většinu své elektřiny. Znamenalo by to ovšem, že by muselo stavět nové přehrady. A proti těm ekologističtí aktivisté protestují v poslední době skoro stejně urputně, jako proti jaderným elektrárnám. Všude se najde nějaký vzácký biotop nebo jiná pamětihodnost, kterou je třeba chránit chránit proti zatopení. Občas to sice někde neuhlídají, ale obecně roste spotřeba rychleji, než stavba přehrad.

V současnosti asi nezbývá, než počkat, až evropská energetika dojede ještě trochu hlouběji do zelené slepé uličky odstavování spolehlivých energetických zdrojů. Série balckoutů by snad mohla přesvědčit obyvatele, že by bylo dobríé zacouvat.

8 0
možnosti
Foto

Prostě problém přesunuli jinam

4 0
možnosti

proklamací, že do roku 2030 se bude veškerá elektřina v Rakousku vyrábět z obnovitelných zdrojů.

Zdroj: https://marekhurt1.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=750071

........................................

Jenže to má jeden háček.

Jestliže vyrobí teoreticky vzato jedno procento elektřiny, kterou spotřebují, a devadesát devět procent dovezou, tak je z hlediska ochrany životního prostředí málo platné, že to jedno procento je veskrze z obnovitelných zdrojů. Sice tím vyhoví obsahu té výše uvedené proklamace (bude skutečně pravda, že věškerá elektřina vyrobená v Rakousku bude z obnovistekných zdrojů), takže po této stránce jim nebude moci nikdo nic vytknout, avšak z hlediska ochrany přírody to bude velmi málo platné, pokud ta dovážená energie bude z jiných zdrojů.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS