Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Když někdo vytvoří nějakou hodnotu, hned se objeví parazit a chce svůj podíl. A samozřejmě si to i hezky zdůvodní.

5 0
možnosti

Jak jste přišel na to, kolik že bytů je ve Starém Městě, kolik jich je v inzerci Airbnb, a zejména kolik z nich je pronajímáno dlouhodobě/celoročně. A kolik je pronajímáno opravdu sdíleně: v létě turisté, na zimu zazimovat "letní byt" a hurá do Prahy?

Z čeho usuzujete, že "mnoho lidí" pronajímá své byty načerno"? Jistě se tací najdou. Kolik je "mnoho"? Jeden celý kec?

Když umí geniální Hurt odhadnout, že se pronajímá každý čtvrtá byt, jistě umí statistici odhadnout, kolik v každém čtvrtém bytě bydlí průměrně turistů.

Protože se nejedná o prostor, který je zkolaudován jako zařízení pro přechodné ubytování, nepodléhají poskytovatelé tohoto ubytování ubytovacímu poplatku. To sice neví na radnici Piráti, ale normální člověk to ví.

Nejvíce se mně líbí "nedostatečně regulovaný trh". O nedostatečné regulaci jsem slýchal 40 let dnes a denně. Je tristní, že se tímto pojmem ohání mládež.

Správně - hloupá regulace Airbnb by znamenala (nejspíš se realizuje a tak bude znamenat) s trochou vody vylité dítě.

Mimochodem: Živě si představuji, jak pronajimatel pravidelně pronajímá svůj zařízený byt chlastajícím "hovadům". Airbnb má totiž zpětnou vazbu o chování klientů a nevhodné ze svého seznamu vyřazuje. Ono se mu to vyplatí. Je to ochrana před nepřejícími, kecajícími žvástaly.

4 0
možnosti
Foto

Lituji, ale nesouhlasím s Vámi.

Vaše argumentace je ryze účelová, jak u špatných politiků.

1. statistici a plánování - to je účelový blábol. Ti turisté by do Prahy stejně přijeli... a zkrátka si našli levnější bydlení. A tím pádem turisté utratí víc. Řeči o plánování si nechte na schůze.

2. přichází o obrovsk částky - JEDINÝ ROZUMNÝ ARGUMENT - ovšemže to je to hlavní: vytřískat z toho víc peněz. LIDI si prostě nesmí víc vydělat! Přitom platí nájmy, energie, služby atd. i ti v Airbnb. To by tak hrálo, aby je stát nedržel u huby vysokými daněmi, poplatky apod. A hlavně: je to zdravá konkurence nenažraným hotelům. A o to jde.

3. trpí místní obyvatelé, protože žijí v místech... - v místech, kterých Vy píšete už obyvatelé dávno nežijí. To je demagogie. A tam kde žijí: nesvádějte to JEN na turisty. Máre různé nepřizpůsobivé občany, kteří vydají za hordy turistů.

5 4
možnosti

"... trpí místní obyvatelé, protože žijí v místech... - v místech, kterých Vy píšete už obyvatelé dávno nežijí. To je demagogie." Použiji vaší terminologie, tedy - to je teda blábol! No a tak jak já rozumím slovu demagogie, tak i ta.

Takže to, že obyvatelům, keří si pořídili byt v "dobré čtvrti" v "bytovém domě" (předpokládám, že víte, co znamená pojem bytový dům), vadí že se z něj stane nikým a ničím neřízený "průchoďák" a v podstatě hotel či ubytovna, doporučíte, ať se odstěhují, pokud už tak ve vlastním zájmu dávno neučinili a nezabírají místo. Tak je to vlastně správně a tak to má byt! No tak to pěkně děkuju...

3 1
možnosti
Foto

Kdyby jen v centru... Bydlím na Žižkově, na Jarově a tam v některých ulicích slyšíte poslední dobou jen a jen ruštinu. Vše produkt - airbnb...

1 0
možnosti

P71e21t66r 58S40k11á24l54a

20. 11. 2019 12:26

Kdyby jen v centru a na Žižkově... Ruština je slyšet všude. A není jen airbnb. Stačí se podívat na jmenovky na domech. V mnohých developerských projektech je každé třetí jméno majitele bytu ruské.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS