Důvěryhodnost především aneb chcete něco vědět o vakcíně Pfizer? Počkejte si 55 - 75 let.

8. 12. 2021 19:36:24
Jde o žádost amerického soudce o poskytnutí informací o vakcíně firem Pfizer a Biontech od amerického úřadu pro kontrolu potravin a léčiv FDA, který použití vakcín schválil v rekordně krátké době.

Úřad pro kontrolu potravin a léčiv požádal soudce, aby mu poskytl 75 let (vidíte dobře) na předložení údajů týkajících se vakcíny společností Pfizer a BioNTech, což je o 20 let více než v předchozí žádosti.

FDA soudu sdělila, že může pracovat rychleji než dříve navrhovaná rychlost 500 stran za měsíc. Zároveň však uvedla, že stránek je o více než 59 000 více, než bylo uvedeno v dřívější žádosti.

Toto zjištění a snaha zajistit, aby mohla současně pracovat na dalších žádostech podle zákona o svobodném přístupu k informacím (FOIA), vedly soudce k nové žádosti, aby FDA předložila zhruba 12 000 stran do 31. ledna 2022 a poté 500 stran měsíčně.

Tento časový plán by trval nejméně do roku 2096, uvedl na blogu Aaron Siri, právník pracující na případu.

Pokud se vám zdá, že to, co čtete, je neuvěřitelné, je třeba si současně uvědomit, že americká vláda poskytla společnosti Pfizer federální miliardy, nařídila Američanům užívat její produkt, zakázala Američanům žalovat firmu za jakákoliv budoucí zravotní poškození, ale zároveň odmítla Američanům umožnit nahlédnout do údajů, které jsou základem její licence, kterou FDA na vakcíny vydala, uvedl Aaron Siri. To je fér přístup, že.

Případ byl podán k soudu jménem organizace Public Health and Medical Professionals for Transparency, která uvedla, že FDA nesplnila její žádost o poskytnutí údajů včas.

Do skupiny patří Dr. Carole Brownerová, profesorka výzkumu na David Geffen School of Medicine na Kalifornské univerzitě v Los Angeles, Peter Doshi, docent na School of Pharmacy na Marylandské univerzitě, a Dr. Harvey Risch, profesor epidemiologie na Yale School of Public Health.

Organizace tvrdí, že údaje by měly být rychle zveřejněny, protože FDA strávila jejich přezkoumáním pouhých 108 dní, než vakcíně Pfizer-BioNTech udělila povolení k mimořádnému použití.

108 dní x 75 let

Záležitost je o to naléhavější, že miliony Američanů mají povinnost nechat se očkovat, jinak budou čelit následkům, jako je ztráta přístupu do zaměstnání a následná výpověď.

Očkování společnosti Pfizer je jediné, které bylo schváleno regulačními orgány pro léčiva. Schválení znamená, že výrobky splnily vyšší práh bezpečnosti a účinnosti než ty, kterým bylo uděleno pouze mimořádné povolení.

"Celým smyslem zákona o svobodném přístupu k informacím je transparentnost vlády. V několika nedávných případech soudy při potvrzení požadavku zákona FOIA na 'okamžité zpřístupnění záznamů' požadovaly, aby agentury, včetně FDA, předložily 10 000 nebo více stran měsíčně, a tyto případy se netýkaly žádosti tak důležité - tj. údajů, které jsou podkladem pro vydání licence na výrobek bez odpovědnosti, kterou federální vláda vyžaduje, aby dostávali téměř všichni Američané," uvedl Siri.

FDA uvedla, že jeho Centrum pro hodnocení a výzkum biologických léčiv, které uchovává záznamy požadované žalobcem, má pouze 10 zaměstnanců a dva z nich jsou nováčci, takže zpracovávají stránky pomaleji než ostatní pracovníci. Tady člověk neví jestli se má smát, plakat, nebo si myslet něco o globálním uplácení.

Pokud si někdo myslí, že smlouva mezi EU a Pfizerem je v kompletním znění veřejně dostupná je na omylu.

Pokud nás má někdo hnát k povinnému očkování, nesmí lhát a zadržovat informace. A to se děje. Říkejme tomu třeba obstrukce, ty známe dobře z našeho parlamentu a víme, že fungují báječně a dlouho.

Pro příznivce píchání za každého počasí uvádním, že tento blog se zakládá na informacích z Reuters a EpochTimes a mnoha dalších zdrojů, stačí vyhledat v prohlížeči "fda pfizer judge foia" a umět jinak než jen česky.

Autor: Marek Hurt | středa 8.12.2021 19:36 | karma článku: 37.46 | přečteno: 1959x

Další články blogera

Marek Hurt

Největší baterie vydrží směšně málo. Ale stojí miliardy?

V Británii spustili obří bateriové úložiště s kapacitou 196 MWh, z hlediska kapacity největší v Evropě. Než začnete tleskat, tak si přečtěte, koho a jak dlouho vydrží zásobovat.

1.12.2022 v 13:13 | Karma článku: 6.59 | Přečteno: 269 | Diskuse

Marek Hurt

Zelený diktát nás ohrožuje všechny. Musí skončit

Evropská komise chystá reformu trhu s elektřinou. Ursula von der Leyenová chce odklon od fosilních paliv. Já bych tuhle paní už o ničem rozhodovat nenechal. Přečtěte si proč.

30.8.2022 v 12:03 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 61 | Diskuse

Marek Hurt

Vláda má řešit průšvih, ne udílet knížecí rady

Vicepremiér a ministr práce Marian Jurečka chce vytvořit síť poradců, kteří mají nasměrovat lidi k dobrému hospodaření.

24.8.2022 v 10:29 | Karma článku: 35.33 | Přečteno: 1062 | Diskuse

Marek Hurt

Zelení kšeftují s lidskou bídou a strachem

Německá vládní koalice ukazuje, jak nebezpečné je podlehnout ideologii. Podmiňovat existenci energetických zdrojů snížením rychlosti na dálnicích je do nebe volající lumpárna.

4.8.2022 v 9:46 | Karma článku: 35.66 | Přečteno: 924 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 54 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 110 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 13.29 | Přečteno: 174 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 12.53 | Přečteno: 324 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 32 | Diskuse
Počet článků 164 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3141

Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...