Je Green Deal nová forma nacismu?

13. 09. 2021 10:50:46
Významné okamžiky lidstva byly buď pozitivní, nebo negativní. Histrorie se v mnoha aspektech opakovala jakoby lidé nebyli schopni se ze svých chyb poučit a vyvarovat se kroků vedoucích k totalitě, nesvobodě a válkám.

Po první světové válce se všichni domnnívali, že už tak hrozná věc nikdy nepřijde, že se mocnosti poučili a konflikty se budou řešit jinak. Německo, které prophrálo válku, dostalo naloženo ve formě úhrady dluhů. Dluhů tak astronomických, že zemi dovedly k totálnímu kolapsu, bídě a beznaději.

Německo bylo na kolenou a hledalo svého vůdce, který ho vyvede z ekonomické krize nebývalých rozměrů. Jeli bída a hlad, bují nacionalismus a zahleděnost do sebe sama. To vše vedlo k nástupu Adolfa Hitlera, který dokázal přesvědčit vlastní obyvatelstvo o tom, že ho dokáže z krize vyvést. Hitler by ovšem nikdy k moci nedospěl bez podpory těch největších firem a především bank. Je to věc, která se moc nepřiznává. Nemít v zádech podporu průmyslníků a finančníků, byla by jeho cesta k moci mnohem složitější a je otázka, zdy by se k moci vůbec dostal.

Hitler však Německo postavil ekonomicky na nohy a němci mu byli vděční. Země fungovala jako nikdy předtím, bohatla a bála se bolševismu. Kam to vše vedlo víme všichni. Druhá světová válka byla ještě horší než ta první. Proč skutečně vznikla a zda je pravda, co nám vítězné mocnosti řekli, že bylo příčinou je otázka i dnes. Politikům z principu nevěřím a vítězům válek už vubec ne. Archivy popisující klíčová politická jednání jsou v Rusku dodnes zavřené. Proč a co by vyšlo na jevo se můžeme jen domnívat.

S velkým překvapením jsem se začetl do stránek ekonomických "realistů", kteří zcela správně Green Deal neboli Zelený úděl či dohodu, nazývají ideologií. Wikipedie nám pojem ideologie vysvětluje jako propracovanou soustavu názorů, postojů, hodnot a idejí s apologetickou (obhajitelnou) nebo ofenzivní funkcí založenou na formulování politických, hospodářských, světonázorových a/nebo podobných zájmů určité skupiny.

V Bruselu a kolem něj musí tedy existovat velká skupina lidí, kteří tlačí celou Evropu do nového politického směru. Ten všeobjímající tlak na vše zelené je neuvěřitelný. Vše se přepočítává na emise CO2, který začíná mít nálepku vraha všeho živého, přičemž se zapomíná, že bez oxidu uhličitého by život na Zemi neexistoval a k jeho fungování je zcela nepostradatelný.

Jenomže ona žádná celoevropská politická strana zeleného údělu neexistuje. Přitom by to bylo v demokratické Evropě spráné řešení. Politická strana, která by přesně řekla, co chce, jak toho chce dosáhnout, k čemu to bude a kdo to ZAPLATÍ. Strana Green Deel neexistuje a nikdy existovat nebude, protože by ji volilo naprosté minimum lidí.

Green Deal postupně ničí fungující ekonomický model Evropy a spoléhá na to, že jím nastavené cíle průmysl nějak splní. Bankám se direktivně důrazně "doporučí" aby dobrovolně v rámci nové ideologie přestaly financovat vše nezelené a tím deformovaly trh finanční. Výrobcům aut se nařídí nové emisní limity u spalovacích motorů a tím zdraží úplně vše obyčejným lidem. Od rohlíku, přes zachodový papír po půllitr točeného. Měli jsme se moc dobře, budeme se mít lépe? Těžko, protože roztočená inflační spirála teprve nabírá na síle a rychlosti.

Česká republika je tradiční průmyslová země a pokud si někdo myslí, že zdejší firmy budou tupě poslouchat diktát od reality odtržených bruselských úředníků tak vám garantuji, že se plete. Firmy se jednoduše odstěhují jinam, mimo EU, kde je nebude nikdo šikanovat absrudními limity na všechno možné a nemožné. Žádná velká nadnárodní korporace nevlastní pozemky a budovy, ve kterých vyrábí, vše je operativní leasing z jednoho jediného dúvodu a tím je možnost, v případě potřeby, vše jednoduše přesunout jinam.

Bez stabilně a předvídatelně nastavených cen elektřiny se z nás stane skanzen průmyslu. Naší obrovskou ekonomickou výhodou je jádro a tolik zatracované uhlí, díky kterému se máme historicky doposud hodně dobře. Uhlí je naše surovina a jistota a pokud si necháme zničit uhelné elektrárny a vnutit plyn, který je ze 100% ruský, staneme stoprocentním vazalem Německa a Ruska. Tím jsme opět na samém začátku mého blogu a sice u válek, které měly vždy společného jmenovatele: Německo a Rusko.

Pěkné pondělí.

Autor: Marek Hurt | pondělí 13.9.2021 10:50 | karma článku: 38.59 | přečteno: 1348x

Další články blogera

Marek Hurt

Největší baterie vydrží směšně málo. Ale stojí miliardy?

V Británii spustili obří bateriové úložiště s kapacitou 196 MWh, z hlediska kapacity největší v Evropě. Než začnete tleskat, tak si přečtěte, koho a jak dlouho vydrží zásobovat.

1.12.2022 v 13:13 | Karma článku: 6.59 | Přečteno: 269 | Diskuse

Marek Hurt

Zelený diktát nás ohrožuje všechny. Musí skončit

Evropská komise chystá reformu trhu s elektřinou. Ursula von der Leyenová chce odklon od fosilních paliv. Já bych tuhle paní už o ničem rozhodovat nenechal. Přečtěte si proč.

30.8.2022 v 12:03 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 61 | Diskuse

Marek Hurt

Vláda má řešit průšvih, ne udílet knížecí rady

Vicepremiér a ministr práce Marian Jurečka chce vytvořit síť poradců, kteří mají nasměrovat lidi k dobrému hospodaření.

24.8.2022 v 10:29 | Karma článku: 35.33 | Přečteno: 1062 | Diskuse

Marek Hurt

Zelení kšeftují s lidskou bídou a strachem

Německá vládní koalice ukazuje, jak nebezpečné je podlehnout ideologii. Podmiňovat existenci energetických zdrojů snížením rychlosti na dálnicích je do nebe volající lumpárna.

4.8.2022 v 9:46 | Karma článku: 35.66 | Přečteno: 924 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 | Diskuse

Filip Vracovský

Jak to vypadá Mordor ( Rusko ) už nám klepe na dveře ?

Krátká předsváteční úvaha ... Taky vás některé uklidňující zprávy spíš rozruší ? Račte vstoupit .....

28.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 7.97 | Přečteno: 176 |

Michael Laitman

Odhalení tajemství Knihy života

Jeden mudrc kdysi řekl: „Člověk musí získat jak vědomosti, tak moudrost.“ Na otázku, jaký je mezi nimi rozdíl, odpověděl: „Vědomosti se získávají čtením knih, moudrost se získává čtením knihy, kterou jsi ty sám.“

28.3.2024 v 4:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 25 | Diskuse

Tadeáš Firla

KSČM a Jan Ámos Komenský

Myslím, že politické, nebo náboženské symboly mají veliký význam a pro některé lidí hodně znamenají. Dnes jsem si všiml dvou. Vedle sebe ve skříňce - logo KSČM a portrét Jana Ámose Komenského. Je to změna mysli, nebo pouhá fraška?

28.3.2024 v 1:25 | Karma článku: 8.84 | Přečteno: 129 | Diskuse

Václav Kunft

Krásná česká královna Viola Těšínská.

O Viole Těšínské je zoufale málo písemných zmínek. Není divu, nebyla příliš významná a manželkou panovníka byla pouze rok. O to víc může pracovat fantazie.

27.3.2024 v 15:05 | Karma článku: 14.74 | Přečteno: 339 | Diskuse
Počet článků 164 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3141

Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...