Virus zkřížil Evropské komisi její zelené plány

27. 03. 2020 8:54:35
Dva z orgánů EU mají nyní zamotanou hlavu. Mají napilno, mohly by ztratit vydobyté pozice. Kvůli viru.

Kdekdo má plná ústa „války s koronavirem“. Inu, jak je ctěná libost, ale válka je něco jiného. Jestli se tomu bojovému přirovnání někdo skutečně blíží, je to Ursula von der Leyen a její Evropská komise. Ta bojuje o život. Za první tři týdny (stále se jen) rozbíhající koronavirové pandemie prokázala pozoruhodnou netečnost, doplněnou ignorantstvím. Celkové vysvědčení je zatím jednoznačně neschopnost. Zároveň si díky tomu vlády jednotlivých států i jejich obyvatelé uvědomili, že na koronavirovou epidemii úplně stačí jejich národní vláda. To, že Brusel tři týdny mlčel, vůbec ničemu nevadilo. Ba dokonce, bylo to jen ku prospěchu!

Ty co o tom pochybovali, přesvědčila sama předsedkyně Evropské komise Leyenová. Její první „pandemické“ vystoupení, ve kterém chtěla po státech, aby si „solidárně“ posílaly roušky a respirátory, kterých mají nedostatek, jasně ukázalo, jak moc žije odtržená od reality. Že její uvažování je vhodné jen pro jakousi bruselskou bublinu ještě potvrdila, když peskovala členské státy za uzavírání hranic, na kterých chtěla provádět jen zdravotní kontroly. To bylo na další dny všechno. Pak Komise uzavřela hranice Unie (karanténa), ale protože to ohlásil Emanuel Macron a ne paní Leyenová, dá se předpokládat, že to nebyla iniciativa komise.

Jednotlivé vlády dělají, co mohou, lidé také, Evropská komise nikomu nechybí. Což si v Bruselu uvědomili a honem začali (po třech týdnech!) schůzovat, řešit a zachraňovat členské země. Výsledkem je nadutý úřednický materiál, plný klišé.

„Vládám členských států byly předány instrukce týkající se opatření na hranicích, aby bylo zaručeno, že budeme chránit zdraví našich občanů a zároveň umožníme, aby nebyly přerušeny dodávky zboží a aby se nezbytný personál dostal k pacientům, do zdravotnických zařízení, továren a obchodů.“ Takhle vypadá jeden z jeho odstavců. Sakra, kdo to potřebuje? Jak asi funguje celá Unie doteď, když ta Leyenové parta hrála někde v Bruselu piškvorky? Jak Leyenová zajistí, že se v Itálii dostane doktor k dalšímu nakaženému? Vážně tohle Česko, Maďarsko, Španělsko, Francie, Rakousko, Belgie a všechny další státy potřebují k tomu, aby mohly fungovat? Jasně, že ne!

Což si uvědomily i kádry v Komisi a tak své zbytečné bláboly a instrukce podložily alespoň 37 miliardami eur, co zbyly nevyčerpané v kohezních fondech. Ty se rozdělí mezi členské země. Které se na ně před tím složily svými příspěvky do rozpočtu EU, na to se nesmí zapomínat. Mimochodem, Komise v rámci opatření proti šíření koronaviru ustavila devítičlenný tým „tým pro koordinaci reakce na politické úrovni, který se skládá z komisařů odpovědných za politické oblasti, které jsou situací nejvíce zasaženy. Předsedá mu sama předsedkyně Komise. Na tým i na celé prohlášení komise se můžete podívat tady.

Zkrátím to. Komise teď bude dělat všechno pro to, aby si náhodou členské státy neuvědomily, že ji vůbec nepotřebují. A že „více Evropy“ je úplná pitomost, jak se hned v první krizi ukázalo!

Podobnou lapálii teď mají před sebou poslanci Evropského parlamentu. I oni zjišťují, že by s nimi koronavirus mohl zamést. Většina z nich je totiž rozhodnutá vnutit všem lidem v Unii svou víru, své náboženství. Ano, uhlíkovou neutralitu, tažení proti CO2 a tak dále. Což má stát, před tím, než to rozvrátí a potopí hospodářství evropských zemí, nepředstavitelné peníze. Jen v přímých investicích od EU to má být BILION EUR za deset let. Do roku 2050, to tedy jsou TŘI BILIONY EUR. Jenže ani to nejsou zdaleka všechny peníze, které bude stát tahle operace, která nemůže světové klima jakkoli ovlivnit.

To, o jaký jde nesmysl, teď může začít být jasné daleko většímu množství Evropanů, než tomu bylo před koronavirem. Protože už teď, když je pandemie asi pořád na začátku, se ztráty počítají v miliardách eur. Nikdo neví, jak dlouho budou naskakovat další miliardy. A už vůbec nikdo neví, kolik bude stát oživení ekonomiky. Čili ani náhodou nepanuje situace, ve které je možné utrácet peníze za likvidaci veškerých fosilních zdrojů, tedy uhlí, ropy, plynu a kvůli fanatismu europoslanců i jádra.

Zelení europoslanci to vědí. Takže budou tlačit na předložení a schválení zelené legislativy, i kdyby státy z EU měly krachovat. Komise jim v tom bude pomáhat, protože uhlíková neutralita je její nápad. Zarazit jim to můžou jen a pouze národní vlády, jejich souhlas je nutný také. Vlády, které zvládnou koronavirovou krizi z ní vyjdou posíleny. Ty by mohly celé Zelené dohodě zatnout tipec. Přesněji řečeno, musí! Včetně té české!

Autor: Marek Hurt | pátek 27.3.2020 8:54 | karma článku: 39.93 | přečteno: 1404x

Další články blogera

Marek Hurt

Největší baterie vydrží směšně málo. Ale stojí miliardy?

V Británii spustili obří bateriové úložiště s kapacitou 196 MWh, z hlediska kapacity největší v Evropě. Než začnete tleskat, tak si přečtěte, koho a jak dlouho vydrží zásobovat.

1.12.2022 v 13:13 | Karma článku: 6.59 | Přečteno: 269 | Diskuse

Marek Hurt

Zelený diktát nás ohrožuje všechny. Musí skončit

Evropská komise chystá reformu trhu s elektřinou. Ursula von der Leyenová chce odklon od fosilních paliv. Já bych tuhle paní už o ničem rozhodovat nenechal. Přečtěte si proč.

30.8.2022 v 12:03 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 61 | Diskuse

Marek Hurt

Vláda má řešit průšvih, ne udílet knížecí rady

Vicepremiér a ministr práce Marian Jurečka chce vytvořit síť poradců, kteří mají nasměrovat lidi k dobrému hospodaření.

24.8.2022 v 10:29 | Karma článku: 35.33 | Přečteno: 1062 | Diskuse

Marek Hurt

Zelení kšeftují s lidskou bídou a strachem

Německá vládní koalice ukazuje, jak nebezpečné je podlehnout ideologii. Podmiňovat existenci energetických zdrojů snížením rychlosti na dálnicích je do nebe volající lumpárna.

4.8.2022 v 9:46 | Karma článku: 35.66 | Přečteno: 924 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 52 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 18.00 | Přečteno: 564 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 14.12 | Přečteno: 188 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.46 | Přečteno: 155 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 16.10 | Přečteno: 228 | Diskuse
Počet článků 164 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 3141

Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...