Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Carlos Vémola - Lži, sex & prachy....a daně a smrt.

Prohlásil se za novodobého gladiátora. Tvrdí o sobě, že je u nás nepřemožitelný a každého vyzyvatele pošle k zemi. Jak je to doopravdy, koho podrazil, kde dluží a proč se na něj těší zubatá. Koho vlastně zajímá barový vyhazovač?

Karlos Vémola na mne poprvé shlédl z pořadu Karla Šípa Všechnopárty, kdy jsem prvně zaznamenal, že lidé mlátící se v kleci o sobě říkají, že jsou sportovci. Myslet si tom můžu své a snad jen tiše doufat, že tímto sportem si moje děti nikdy mindráky hojit nebudou. Povídání Šípa s Vémolou bylo zajímavé a donutilo mne si najít pojmy MMA a UFC a některé další. Byl jsem obohacen a vzdělán a na Vémolu jsem v pracovním tempu celkem rychle zapomněl.

Následně po několika měsících mi nejen bulvár, ale i rádoby seriózní servery natlačily na obrazovku notebooku nekonečnou soap operu o tom, jak správňák Vémola přestoupil kvůli údajně nevyplaceným honorářům do konkurenční cirkusové stáje a neporazitelného Maximuse bude dělat za prachy někomu jinému. Člověk zbystří a nechápe, že by někdo, kdo někomu snáší zlatá vejce nebyl včas a dobře placen. Opak byl pravdou, Vémola s IQ houpacího koně bral 1 milion korun za zápas. Jak se říká, že s jídlem roste chuť tak u Karlose rostla ruku v ruce s výší výdělků i spotřeba. Spotřeba peněz, které neměl.

Ono to zní absurdně, že někdo jako on neměl peníze, ale tak to na světě chodí, že bohatí nemohou být s odpuštěním blbci. Bohatí jsou vždy inteligentní a to náš Maximus ve vztahu k penězům skutečně nikdy nebyl. 

Normální člověk s průměrným příjmem tak třeba v bance dosáhne jen na určitou výši když žádá hypotéku. Prostě když vydělávám třicet čistýho nemohu chtít stavět barák za deset mega. To je každému jasné. Kdo chce však jít tomu štěstíčku naproti, má dvě možnosti. Buď začne chodit do třech zaměstnání a vydělá devadesát a dostane hypotéku na ten vysněnej dům za desítku, nebo to lejstro, kde se řeší výše příjmu pořeší jinak....

Přál bych vám vidět dům terminátora Maximuse. Nebyl za desítku, nebyl za dvacítku, byl za 24.000.000,- a nějaký drobný ať nežeru. Jak to ale v bance pořešil někdo, kdo za lamanšským průlivem dluží na daních skoro stejně jako je cena toho domu? Neplatil tam snad daně? To snad ne! Vždyť ten hodný člověk učí naše policisty správně se prát, takového člověka by k sobě přeci naši ochránci pořádku a kázně nepustili. Jak to tedy v té bance asi bylo? No nechme toho a pojďme dál, to ať si vyřeší příslušné oddělení dotyčného bankovního ústavu, které bude jistě podrobně zkoumat lejstra a bumážky a čísla jestli sedí a odkud se vzala.

Ani nechci myslet na to jak se u nás vlastně daní ty melouny za praní se v kleci, jestli někde potkám tu Babišovu holku s mastných xichtem, co sedí na financích, tak určitě hodím řeč. Protože na všechno musí být nějaké kontrakty, smlouvy a ty se nedají vypovědět ze dne na den. I když udělat se dá vše, taky nemusím přijít zítra do práce a nedodělám, co jsem slíbil, či podepsal. Něco takového by ovšem mělo mít následky. V některých smlouvách jsou občas drakonické pokuty či penále, někde je vše ošetřeno jinak. Pokud umí Vémola číst a psát a funguje mu paměť, bude si časem drbat kedlubnu a litovat, že se na základce víc neučil.

I když počty mu občas jdou, třeba kolik stojí deset deka trávy v Anglii? Nebo půl kila, když jdou kšefty. Práce na dveřích bývá barvitá a i naši kluci od dveří vědí své, jak jsem byl poučen :-)

Proč to všechno píšu, protože jsem znechucen někým, kdo byl evidentně trpělivě vypiplán do současné podoby. Někým, komu zázračně narostla svalová hmota "běžným" posilováním bez pravidelného užívání zakázaných prostředků (ještě, že není testování, to by byl průšvih). Někým, kdo pro určitou skupinu obyvatel představuje vzor. Ale vzor čeho?  Proč je někdo takový vzorem, proč se mladí kluci zahledí do nesmyslné řežby, při které teče krev a jsou doživotní následky? Protože nemají vzory, nemají uplatnění, nevěří ve vlastní budoucnost a za litr vstupného prožívají svůj vlastní sen válečníků. Jenomže pro válečníky chodí téměř vždy smrt. A chodí většinou strašně brzy.

Autor: Marek Hurt | úterý 19.2.2019 8:05 | karma článku: 44,58 | přečteno: 14891x
  • Další články autora

Marek Hurt

Největší baterie vydrží směšně málo. Ale stojí miliardy?

V Británii spustili obří bateriové úložiště s kapacitou 196 MWh, z hlediska kapacity největší v Evropě. Než začnete tleskat, tak si přečtěte, koho a jak dlouho vydrží zásobovat.

1.12.2022 v 13:13 | Karma: 6,59 | Přečteno: 270x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Marek Hurt

Zelený diktát nás ohrožuje všechny. Musí skončit

Evropská komise chystá reformu trhu s elektřinou. Ursula von der Leyenová chce odklon od fosilních paliv. Já bych tuhle paní už o ničem rozhodovat nenechal. Přečtěte si proč.

30.8.2022 v 12:03 | Karma: 0 | Přečteno: 61x | Diskuse| Společnost

Marek Hurt

Vláda má řešit průšvih, ne udílet knížecí rady

Vicepremiér a ministr práce Marian Jurečka chce vytvořit síť poradců, kteří mají nasměrovat lidi k dobrému hospodaření.

24.8.2022 v 10:29 | Karma: 35,37 | Přečteno: 1062x | Diskuse| Společnost

Marek Hurt

Zelení kšeftují s lidskou bídou a strachem

Německá vládní koalice ukazuje, jak nebezpečné je podlehnout ideologii. Podmiňovat existenci energetických zdrojů snížením rychlosti na dálnicích je do nebe volající lumpárna.

4.8.2022 v 9:46 | Karma: 35,66 | Přečteno: 924x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Marek Hurt

Zoufalí lidé změnu klimatu prostě řešit nebudou

Drtivá většina lidí na světě bude vždy mít na prvním místě to, aby měli jídlo, teplo a dnes už také elektřinu. Teprve když to mají, dokážou se zabývat například změnou klimatu. Řada politiků to ale stále nedokáže pochopit.

20.7.2022 v 8:04 | Karma: 37,30 | Přečteno: 1390x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Kdo nejlíp vříská? Soutěž v imitaci racků vyhrál malý chlapec

26. dubna 2024  20:36

Devítiletý Cooper Wallace z britského Chesterfieldu v neděli vyhrál čtvrté mistrovství Evropy v...

Ukrajinci se snaží před bojem utéct do Rumunska, v řece mnozí najdou smrt

26. dubna 2024  20:26

Tisíce Ukrajinců se od počátku ruské invaze pokusily překonat řeku Tisu na hranici s Rumunskem ve...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 164
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3153x
Proč si kazit život špatnou náladou, když je tak krátký? Není nic lepšího, než vypnout počítač a jít a mluvit s lidmi, které máte rádi.

Seznam rubrik